REKLAMLARIM

30 Ağustos 2008 Cumartesi

En pahalı parfüm balina kusmuğu!



En pahalı parfüm balina kusmuğu!
İngiltere'nin Kuzey Galler yöresinde balinaların kusması sonucu midelerinden çıkan 'esmeramber' adlı madde balıkçıları çok sevindirdi. 'Yüzen altın' diye de tanımlanan esmeramberin, geçtiğimiz gün Rhos ve Shell adaları kıyılarına vuran verimli kısmının fiyatı 2 bin sterlinden (5 bin 600 YTL) satılacak. Gramı 10 sterlinden satılan esmeramber, parfüm yapımında kullanılıyor ve balinanın yediği bir cins mürekkep balığı olan kalamarı dışarı kusmasından elde ediliyor. Bu madde nadiren İngiltere kıyılarında görülse de, ABD ve Avustralya sahillerinde sıklıkla rastlanıyor. Parisli ünlü parfüm şirkeleri, esmeramberin en iyi müşterileri.

Porsche'nin altın kaplaması

Zengin sayısı artan Rusya'da yeni zenginler gösteriş yapmakta dünyaları aştılar.

Gösteriş meraklıları sınır tanımıyor. Rus deyimi 'Görgüsüzlük parayla olur' gerçek oldu. Komünizmin çöküşünden sonra zengin sayısı artan Rusya'da "yeni zenginler" gösteriş yapmakta dünyaları aştılar.

Bugünlerde Moskova sokaklarında zaman zaman görülen bu Porsche, şok etkisi yapıyor. Moskovalılar, en büyük, en pahalı, en süslü arabalarıyla cirit atan "yeni zenginleri" görmeye alıştı ama bu araba karşısında şaşkına dönüyorlar. Çünkü bu Porsche tamamen altın kaplama.

İsminin açıklanmasını istemeyen Porsche'un sahibi, bir Rus gazetesine yaptığı açıklamada "Farklı bir araba istedim. Ama her yerde jeepler, lüsk Mercedesler, spor Ferrariler görmek mümkün. Ben arabamı altın kaplama yaptırdım. Çok özel bir çalışma oldu. 18 kilo altın kullanıldı" dedi.Bu kadarını Arap zenginlerinin bile yapmadığına dikkat çeken gazete, arabanın içindeki döşemede bile altın yaldızlı desenler olduğunu belirtti.

gazetelik



hasır teknigi ile yapılmış şapka

Jüt iplikle hasır örme teknigi kullanılarak örülen bir şapka küçüklü büyüklü istenilen ebatta yapılabilir bu da sizin zevkinize kalmış

30 agustos zafer bayramı


dr. Ender saraç,dan bebeklerde giysi seçimi


Bebek cildinde bölgesel keratin tabakası gelişmediği için kıyafet seçimi ve kullanılan temizlik ürünlerine dikkat etmek gerekir. Yanlış kıyafet veya deterjan kullanımı bebek cildinde pişik, egzema, parazit, alerji gibi sorunlar yaratabilir.Bebek cildi bilindiği gibi çok hassastır. VKV Amerikan Hastanesi Pediatri Bölümü'nden Dr. Ayla Kamburoğlu Göksel'in verdiği bilgilere göre; bunun nedeni dış etkenlere maruz kalmamış olması, dolayısı ile cildin dış etkenlere karşı koruyucu tabakasının tam olarak oluşmamış olmasıdır. Örneğin bebek cildinde bölgesel keratin tabakası gelişmemiştir. Kaba ve yumuşak olmayan, dokumadan yapılmış giysiler bebeğin korumasız teninde hassasiyet ve kızarıklık gibi olumsuz etkiler yaratır. Benzer şekilde kimyasal açıdan irritatif özellik taşıyan temizlik malzemeleri ve deterjanlar aynı olumsuz etkiyi yaratırlar.Bebeğin hassas ten özellikleri ve bebek cildinin pH değeri göz önüne alınarak özel hazırlanmış deterjanlar, herhangi bir kimyasal temizlik maddesinin neden olacağı olumsuz etkileri yok eder veya minimumda tutarlar.



Deterjan Seçimi Önemli!



Bebek cildinde uygunsuz deterjan kullanımına bağlı kaşıntı, kızarıklık, ciltte beneklenme gibi yan etkiler oluşabileceği gibi yanlış deterjanla yıkanmış giysilerin giyilmesi bebek cildinde kontakt dermatit denen alerjik cilt reaksiyonuna neden olabilir.



Pişiğe Karşı Önlem



AlınBebek cildinde bez bölgesinde gelişen pişik özellikle alt temizliğinin uygun şekilde ve gereken sıklıkta yapılmaması nedeniyle ortaya çıkabilir. İdrar ve dışkının pH değerinin asidik olması pişik oluşumunu artırır. Sık aralıklı, uygun alt temizliği ve bez değişimi, pişik önleyici kremler bu oluşumu engelleyebilir.



Bebeğinizin Cildini Nemlendirin



Bebek cildinde egzema veya çocuk için alerjik özelliğe sahip bir besin maddesinin yenmesi sonucu ortaya çıkan ciltte kızarıklık, kabarıklık ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar da sıklıkla rastlanır. Çok hassas olan bebek cildi, ayrıca kuruluk, egzema gibi atopik özellikler taşıyorsa, bu bebeklerin ciltlerinin nemlendirilmesi ve mümkün ise alerjik reaksiyona neden olan (besinler gibi) maddenin tespit edilmesi önem taşır. Atopik bebek ciltleri için uygun nemlendirici kremlerin kullanılması oldukça faydalıdır.

gilaboruyu tanıyormusunuz?

(Viburnum opulus)
İngl. Cramp Bark, Alm. Gemeiner Schneeball

Yöresel adları: Dağdığan ağ, geleboru, gilabada, gildar, giligili,girabolu, girebolu

Drog adı: Cortex viburni opuli / ağaç kabuğu

Tentür: Viburnum olpulus D1-D3

Toplama/kurutma :Genç dalların kabukları nisan-mayıs döneminde soyulur, ince kıyılır ve gölgede kurutulur. 2-4 m yükseklikteki bu ağaç, ülkemizde Orta Anadolu bölgesinde yetişir. Ağacın meyvesinin turşusu da yapılır(Kayseri).

Bileşim: Viburnin, Valerian asitleri, Salikoside, Arbutin, reçine, tanen

Etkileri: Kramp çözücü, yatıştırıcı, adstingent(dokuları sıkıştırıcı-sağlamlaştırıcı), sinir sistemini güçlendirici

Kullanım alanları: Gilaburu ağaç kabuğu, kramplara ve kas gerginliklerine karşı oluşturduğu olumlu etki nedeniyle, saygıyla anılmaya hak kazanmıştır. Genellikle iki alanda kullanılır: Biri, yumurtalık ve dölyatağı kasları ile ilgili problemlerdir. Bitki dölyatağını yatıştırır ve böylece adet görme sürecindeki ağrılı kramplar sona erer. Aynı biçimde etki yaparak, olası düşükleri de önleyebilir. İkinci kullanım alanı ise, aşırı adet kanamalarının ve menopozla ilgili aşırı kanamaların kontrol altına alınmasıdır.

Kullanım biçimleri: Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış dal kabuğu, orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır ve 10-15 dakika kaynadıktan sonra süzülür. Günde 3 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir.

Karışım: Dölyatağı ve yumurtalık ağrılarına karşı ve olası düşük tehlikesine karşı, kediotu kökü çayı ile eşit oranda karıştırılarak kullanılır. Yarım tatlı kaşığı gilaburu kabuğu ile yarım bardak suda hazırlanan gilaburu çayı, yarım tatlı kaşığı kediotu kökünün yarım bardak kaynar suyla haşlanıp, 10 dakika demlendirilen kediotu kökü çayı ile eşit oranda karıştırılarak içilir.
Tentür: Viburnum opulus D1, D2 veya D3 inceltisi, günde 3 kere 25-30 damla, yarım kahve fincanı ılık suya eklenerek alınır. Yukarıda anılan tüm rahatsızlıklara karşı etkilidir.

Uyarı: Aspirine alerjisi olanlarda alerjik tepkilere yol açabilir. Önerilen dozajlara uyulduğunda, bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.

HER DERDE DEVA

Gilaboru meyvesinin halk arasında böbrek hastalıklarının tedavisinde ve böbrek taşının düşürülmesinde yaygın olarak kullanıldığını belirten Doç. Dr. Aksoy, şöyle dedi:

“Sonbaharda toplanıp salamura yapıldıktan sonra tüketilen gilaboru, sadece böbrek hastalıklarına değil, birçok hastalığın tedavisinde de yararlı olmaktadır. Kabukları kaynatılan gilaboru, astım, romatizma, yüksek tansiyon, sara nöbetleri (epilepsi), kabakulak, doğum sonrası spazmlar, uyku bozukluğu gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilmektedir. Gilaboru suyu, ayrıca safra kesesi hastalıkları ile bazı karaciğer hastalıklarına da iyi gelmektedir. Gilaborunun bazı kanser tümörlerini azaltmadaki olumlu etkileriyle ilgili olarak halen Amerika’da, Harward Medicine School’un araştırması devam etmektedir.”

alpha-Amyrin:Summenformel: C30H50OMolmasse: 426,7 g/mol
beta-Amyrin:Summenformel: C30H50OMolmasse: 426,7 g/mol

Bitki Adı : GİRABOLU AĞACI (Viburnum opulus)

Yöresel Adı : Dağdığanağ,geleboru.gilabada,gildar,giligili,girabolu,girebolu
Drog Adı : cortex viburni opuli / ağaç kabuğu
Toplama/Kurutma : Genç dalların kabukları nisan-mayıs döneminde soyulur, ince kıyılır ve gölgede kurutulur. 2-4 m yükseklikteki bu ağaç, Ülkemizde Orta Anadolu bölgesinde yetişir. Ağacın meyvesinin turşusu da yapılır (Kayseri).
Etkileri: Kramp çözücü, yatıştırıcı, adstingent (dokuları sıkıştırıcı sağlamlaştırıcı), sinir sistemini güçlendirici Kullanım Alanları : Gilaburu ağaç kabuğu, kramplara ve kas gerginliklerine karşı oluşturduğu olumlu etki nedeniyle, saygıyla anılmaya hak kazanmıştır. Genellikle iki alanda kullanılır. Biri,yumurtalık ve dölyatağı kasları ile ilgili problemlerdir. Bitki dölyatağını yatıştırır ve böylece adet görme sürecindeki ağrılı kramplar sona erer. Aynı biçimde etki yaparak, olası düşükleri de önleyebilir. İkinci kullanım alanı ise, aşırı adet kanamalarının ve menopozla ilgili aşırı kanamaların kontrol altına alınmasıdır.
Kullanım Biçimleri : yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış dal kabuğu, orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır ve 10-15 dakika kaynadıktan sonra süzülür. Günde 3 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir. Uyarı : Aspirine alerjisi olanlarda alerjik tepkilere yol açabilir. Önerilen dozajlara uyulduğunda, bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.

Girabolu (Viburnum opulus) - Hanımlarda rahim spazmını giderir, hamileliği kolaylaştırır. Regllerin ağrısız olmasını sağlar .
- Vakitsiz bebek düşüm ve doğumlarını önler.
- İdrar söktürerek üreyi düşürür, sinirleri kuvvetlendirir




29 Ağustos 2008 Cuma

Şirketimi nasıl altüst edebilirsin?



Geçtiğimiz aylarda hayatımın en duygusal anlarından birini yaşadım. Avusturya Lisesi’nden mezun oluşumun 25. yılını kutladım. Bu vesileyle eşim ve çocuklarımla yıllar önce okumuş olduğum okulumu tekrar ziyaret ettim. Okulumuzda şöyle bir ritüel var: 25. , 40. ve 50. yıl mezunları her yıl bir araya gelir ve okuldan diploma alır.
Ben de her zaman olduğu gibi törenden iki saat önce spor salonuna gitmiştim. Spor yaparken aklıma birçok şey geldi. Kendi kendime şöyle dedim: “Bu törende bir de konuşma yapmak zorundasın.” Konuşmanın başlıklarını spordan sonra ufak bir kağıda yazdım. Okula vardığımda halen kararsızdım. Konuşma yapmalı mıyım, diye düşündüm. Sınıf başkanımız Murat Yasa çok güzel bir konuşma yaptı. Ondan sonra da tek tek isimler söylendi ve sahneye davet edildik. Sıra bana geldiğinde ne söyleyeceğime karar vermiştim. Okul müdüründen izin istedim ve ufak bir teşekkür konuşması yaptım. Çocuklarım, konuşma sırasında annelerinin gözünün dolduğunu söyledi. Eşim böyle anlarda hep ağlar. Ağlamanın zayıflık göstergesi olduğunu düşündüğüm için eşimin ağlamasını her zaman kıskanırım. O, duygularını doya doya yaşayabiliyor. Ben o kadar kontrolü bırakamıyorum. Kendime göre duygusalım, ama eşim benden kesinlikle farklı. Ne konuşacağımı düşünürken aklıma geçen hafta aldığım bir kitap geldi: “Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereke 5 Sır”. Kitap ilgimi çekti. Kitapta en önemli iki noktanın altı çiziliyor: Mutlu olmak ve hayatının anlamını bulmak. Bu iki unsur insanların hayattaki en büyük iki hedefi. Ben her ikisini de sürekli yaşıyorum. Hayatımda sürekli mutluyum. Hayatın anlamı ise bana göre sevgi. Bunu da bana annem öğretmişti.Her ne kadar okuduğum yüzlerce kitap bana aynı şeyi söylediyse de, arkadaşlarım beni hep yüzümdeki o gülümseme ile hatırlıyor. “Taner, sen hep gülümsersin.Yüzünden gülümseme hiç eksilmez” derler. Yakın dostlarımla tam 25 yıl görüşmemiştik, ama samimiyetimizden, doğallığımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Benim 25 sene sonrasında da hiç değişmeyen kişilerin başında geldiğim sürekli söylenir. Peki, bunun sırrı ne? İyi yaşamam, mükemmel bir eşe ve çocuklara sahip olmam, mükemmel bir anne ve babaya sahip olmam ve şanslı olmam mı? Hepsi olabilir. Benim sırrım ise çok basit: Kendimi sevmem! Önemli bir şirketin patronu olan arkadaşım bana bir hikaye anlatmıştı. Dünyanın önde gelen bir şirketin patronu işe alma sırasında işe alacağı elemanlara şu soruyu soruyormuş: “How can you fuck up my company?” “Benim şirketimi nasıl altüst edersin?”Dünya değişiyor. Çalışanların beklentilerini karşılamak zor. Çok kuralcı olmak çalışanları mutsuz ediyor. Elemanların yaratıcı olmasını istiyorsanız, bırakın yaratsınlar. Bu soru beni derinden etkiledi. Sorunun cevabını doğru bilen kişi şirketin standartlarının üzerinde bilgiye sahip olmalı. Aksi takdirde şirketin altında ezilir ve sıradan bir kişi olur. Bu sorunun cevabını bilen kişi şirketi ileri taşır. Günümüzde sıradışı olmak gerekiyor. Sıradan kişiler şirketi ileri taşıyamıyor. Ben hep sıra dışı biri oldum. Hep eleştirildim ama sevildim. Sıradışı olmak gibi amacım yoktu. Tek amacım vardı; mutlu olmak, doğal olmak ve yüzümden gülümsememin eksilmemesi.Patronlar sıradan düşünen insanları istemiyor. Şirketlerini ileri taşıyan kişileri arıyorlar. Ne kadar garip de olsa, bu, böyle. Bu soruyu unutmayın, bir kenara yazın. Eğer cevabınız yoksa böyle bir şirket bulana kadar yeni işinizi seçmeyin!..
www.tanerozdes.com

Diş çürümesine kök hücreli çözüm


KÖGEM laboratuvarlarında ilk kez dişten kök hücre elde edildi.
Kocaeli Üniversitesinde(KOÜ) 4 ay önce kurulan Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezinde (KÖGEM) bilim adamları, Türkiye'de ilk kez dişten kök hücre elde edip, üretti.
Süt dişi, 20 yaş dişi ile çürük bir dişin sinirinin de içinde bulunduğu pulpa adı verilen bağ dokusu, ayrıca periodontal dokusu olmak üzere 2 ayrı bölgeden izole edilerek üretilen hücreler, gelecekte çürük bir dişin tedavisinde, hatta yeni bir dişin oluşumunda kullanılabilecek.
KÖGEM'in laboratuvarlarında 2 aydır üretimi yapılan bu kök hücrelerde, kıkırdak, kemik, sinir, karaciğer, kas hücresi yapmak üzere farklılaştırma çalışmalarına da başlandı.
KÖGEM Müdürü Prof. Dr. Erdal Karaöz, laboratuvarın geçen yıl Kasım ayında açıldığını, amaçlarının, modern tıbbın tedavi edemediği sağlık problemlerini gelecekte kök hücre, doku, organ mühendisliği teknolojilerini kullanılarak tedavi etmek için gerekli bilgi birikimine ulaşarak, evrensel bilime katkı sağlamak olduğunu söyledi.
7 Farklı Laboratuvardan Oluşuyor
Prof. Dr. Erdal Karaöz, KÖGEM'de insan ve hayVan hücre kültürü, hücre dondurma saklama, moleküler, Flow sitometri, immunohistokimya, mikroskopik görüntüleme olmak üzere 7 laboratuvar bulunduğunu, daha çok Ar-Ge'ye yönelik faaliyet gösterdiklerini söyledi.
Bu amaçla şimdiye kadar insanın amniyon sıvısından, kordon kanından, kemik iliğinden, yağ dokusundan, periferik kanından kök hücreleri elde edip laboratuvarlarımızda üretmeyi başardıklarını belirten Erdal Karaöz daha sonra bu hücrelerin kök hücre mi olduklarını tespit etmek için ileri teknikler kullanarak karakterizasyonlarını gerçekleştirdiklerini belirtti.
Karaöz, bu çalışmaların dışında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesiyle ortaklaşa yürütükleri projeyle Türkiye'de ilk kez dişin iki farklı bölgesinden kök hücreleri izole ederek, ürettiklerini bildirdi
Deney HayVanlarında Diş Üretimi
Diş hekimlerinin çürük tedavisi için dişi oyduğunu, sonra da çeşitli dolgu malzemeleriyle doldurduğunu anlatan Karaöz, şunları kaydetti:
'Gelecekte çürük dişlerin tedavisinde, uzaklaştırılması için oyulan bölgenin bir dolgu maddesiyle değil, kök hücrelerden yararlanarak tamir edilmesi mümkün olabilecek. O doku hiç oyulmamış gibi eski haline dönüşebilecek. Bununla ilgili projelerimiz var. Bu hücreleri deney hayVanlarında deneyeceğiz, Bununla ilgili TÜBİTAK projesi hazırlıyoruz.' dedi.
Prof. Dr. Karaöz, çalışmanın başarıya ulaşması halinde bu kök hücrelerin insanlarda da kullanılacağını, gelecekte böylece diş çürümeleri sonucu tedavi sonrası hasarlanmış diş dokusunun biyolojik olarak hastanın kendi hücreleriyle tamir edilebileceği kaydetti.
Değişik Tedavilerde de Kullanılabilecek
Çalışmayla kök hücre elde etmede dişin de verimli bir kaynak olduğunu ortaya koyduklarını belirten KÖGEM Müdürü Prof. Dr. Karaöz, 'Bu hücreleri elde ettik, çoğalttık, yaklaşık 2 aydır üremeye devam ediyorlar. Dişten elde edilen kök hücreleri kıkırdak, kemik, karaciğer, pankreas, kas hücresi yapmak üzere kullanabilme ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Bu kök hücrelerden diş yapımı da dahil olmak üzere diğer Hastalıkların tedavisinde kullanılabilirliği ortaya koymak istiyoruz. 'diye konuştu.
Sıçanın Pankreasından Kök Hücre
Karaöz, dişten elde ettikleri kök hücrelerin dışında insan kemik iliği, amniyon sıvısı, kordon kanı, yağ dokusundan ve periferik kanı, hayVanlarda ise sıçanın pankreasından kök hücre elde ettiklerini söyledi.
Amniyon sıvısında önemli bir kök hücre kaynağı olduğunu gözlediklerini belirten Karaöz, kendi laboratuvarında geliştirdiklenri, dünyada kullanılan metotlardan çok farklı metotla amniyon sıvısından kök hücre elde ettik.
Günümüzde modern tıbbın tedavi edemediği kalp, karaciğer, böbrek gibi organ yetmezlikleri, omurilik hasarları, diyabet, MS, ALS, musküler distrofi perkinson, alzheimer gibi nerodejeneratif Hastalıkların tedavisi için kök hücre doku organ mühendisliği teknolojileri giderek artan şekilde umut vermektedir.' şeklinde konuştu.
finansman Problemi
Projelerin ciddi finansman gerektirdiğini ifade eden Prof. Dr. Karaöz, 'Merkezimizin günlük masrafı ortalama 2 bin YTL, bunun için desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Çalışmalarımızı başta KOÜ Araştırma Fonu ve TÜBİTAK gibi kurumlardan sunduğumuz ve kabul gören projeler karşılığı aldığımız maddi desteklerle yürütüyoruz. daha fazla Hastalık grubunu ilgilendiren projelerimizi sürdürebilmek için maddi desteğe ihtiyaç duyuyoruz.'dedi.
ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bu tür Ar-Ge çalışmalarına devlet desteğinin yanında çeşitli Hastalıklardan muzdarip ya da yakınları bulunan, toplumda etkin iş adamı, sanatçı, siyasetçi gibi insanların kurduğu vakıf dernek gibi kuruluşlar önemli destekler vermektedir.
Kök hücre doku organ mühendisliğinin oldukça ciddi altyapı gerektirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Karaöz, Türkiye'nin ekonomik koşullarında KÖGEM'in bu alanda araştırma yapmak isteyen tüm bilim insanlarına açık olduğunu ve bir fondan destek alan projelerini bu merkezde gerçekleştirebileceklerini belirtti.
Kaynak: Diplomat Haber

türkiye kültür mirasları


türkiye kültür mirasları


türkiye kültür mirasları


23 Ağustos 2008 Cumartesi

GRAND HOTEL PLAZA



Location. The Grand Hotel Plaza in Rome, Italy is 500 meters from the Spanish Steps and the Via Condotti. Trevi Fountain, the Galleria Borghese and the Vatican are less than two kilometers away. Rome Fiumicino Airport is 26 kilometers from the hotel. Hotel Features. Formerly a convent, the Grand Hotel Plaza opened as a hotel in 1860. A mahogany door opens into lobby's high, painted ceilings and marble floors. The hotel provides safe deposit boxes and complimentary newspapers. Complimentary Continental breakfasts are served in the Mascagni Room. The Bar Bistro Mascagni serves the hotel's trademark cocktail, La Dolce Vita, drinks and snacks from 12 p.m. to 3 p.m. and 7:30 p.m. to 11 p.m. Open in the summer months, The Lemon Terrace offers panoramic views over the Via Condotti and Rome's rooftops. The Salone delle Feste ballroom can be used for banquets or conferences. The business center has a computer terminal that offers Internet access. Guestrooms. Each of the 200 rooms in the Grand Hotel Plaza offers a unique ambience. More than 25% have a private balcony complete with chairs and plants. All rooms feature complimentary bottled water, windows that open and minibars. The rooms are decorated with period furniture, historic lithographs and oriental rugs. The beds are dressed with Italian linen. The ensuite marble bathrooms have black, white and gray floors and walls. All of the bathrooms feature Sorelle Fontana toiletries and two-person tubs or power shower stalls. The rooms overlook San Carlo church, the hotel's courtyard or the Via Condotti. Internet access is available for a fee. Expert Tip. Considered the Rodeo Drive of Rome, Via Condotti is the place to find authentic 'Made in Italy' designer clothing such as Gucci, Ferragamo, Versace, Prada, Valentino and Armani.
Location. The Grand Hotel Plaza in Rome, Italy is 500 meters from the Spanish Steps and the Via Condotti. Trevi Fountain, the Galleria Borghese and the Vatican are less than two kilometers away. Rome Fiumicino Airport is 26 kilometers from the hotel. Hotel Features. Formerly a convent, the Grand Hotel Plaza opened as a hotel in 1860. A mahogany door opens into lobby's high, painted ceilings and marble floors. The hotel provides safe deposit boxes and complimentary newspapers. Complimentary Continental breakfasts are served in the Mascagni Room. The Bar Bistro Mascagni serves the hotel's trademark cocktail, La Dolce Vita, drinks and snacks from 12 p.m. to 3 p.m. and 7:30 p.m. to 11 p.m. Open in the summer months, The Lemon Terrace offers panoramic views over the Via Condotti and Rome's rooftops. The Salone delle Feste ballroom can be used for banquets or conferences. The business center has a computer terminal that offers Internet access. Guestrooms. Each of the 200 rooms in the Grand Hotel Plaza offers a unique ambience. More than 25% have a private balcony complete with chairs and plants. All rooms feature complimentary bottled water, windows that open and minibars. The rooms are decorated with period furniture, historic lithographs and oriental rugs. The beds are dressed with Italian linen. The ensuite marble bathrooms have black, white and gray floors and walls. All of the bathrooms feature Sorelle Fontana toiletries and two-person tubs or power shower stalls. The rooms overlook San Carlo church, the hotel's courtyard or the Via Condotti. Internet access is available for a fee. Expert Tip. Considered the Rodeo Drive of Rome, Via Condotti is the place to find authentic 'Made in Italy' designer clothing such as Gucci, Ferragamo, Versace, Prada, Valentino and Armani. Location. The Grand Hotel Plaza in Rome, Italy is 500 meters from the Spanish Steps and the Via Condotti. Trevi Fountain, the Galleria Borghese and the Vatican are less than two kilometers away. Rome Fiumicino Airport is 26 kilometers from the hotel. Hotel Features. Formerly a convent, the Grand Hotel Plaza opened as a hotel in 1860. A mahogany door opens into lobby's high, painted ceilings and marble floors. The hotel provides safe deposit boxes and complimentary newspapers. Complimentary Continental breakfasts are served in the Mascagni Room. The Bar Bistro Mascagni serves the hotel's trademark cocktail, La Dolce Vita, drinks and snacks from 12 p.m. to 3 p.m. and 7:30 p.m. to 11 p.m. Open in the summer months, The Lemon Terrace offers panoramic views over the Via Condotti and Rome's rooftops. The Salone delle Feste ballroom can be used for banquets or conferences. The business center has a computer terminal that offers Internet access. Guestrooms. Each of the 200 rooms in the Grand Hotel Plaza offers a unique ambience. More than 25% have a private balcony complete with chairs and plants. All rooms feature complimentary bottled water, windows that open and minibars. The rooms are decorated with period furniture, historic lithographs and oriental rugs. The beds are dressed with Italian linen. The ensuite marble bathrooms have black, white and gray floors and walls. All of the bathrooms feature Sorelle Fontana toiletries and two-person tubs or power shower stalls. The rooms overlook San Carlo church, the hotel's courtyard or the Via Condotti. Internet access is available for a fee. Expert Tip. Considered the Rodeo Drive of Rome, Via Condotti is the place to find authentic 'Made in Italy' designer clothing such as Gucci, Ferragamo, Versace, Prada, Valentino and Armani.

Nice Vacations-Vacations to France-Travel to French Riviera-Travel to Nice



Nice is located on the French Riviera in Provence-Alpes-Côte d'Azur along the Mediterranean Sea. Nice is the fifth largest city and the capital of the Riviera in France. Nice has a excellent climate with brillant shining sun. Nice is famous with beautiful beaches, wonderful landmarks, long seaside promanade, modern musuems, including art, foods and elegan architecture, narrow lanes. All the enchantments of France, are present to several visitors attractions in Nice. Nice welcomes visitors from all over the world.The Albert I Garden and an Italian style theater, (home to the Opera de Nice) is near the promenade. Plenty of species flowers and palm trees grow at this garden. Des Anglais walkway from the parellels of the promenade get a good oppurtunity at the walkway along the sunny waterfront where joggers, walkers, and inline skaters traverse palm trees.

sobelendim

SEVGİLİ ARKADAŞIMIZ SİYAH BEYAZ BENİ SOBELEMİŞ.

1- Blog yazmaya ilk defa nasıl başladın

İnternete baglandık ben kızımın hastalıgı ile ilgili bilgiler ararken annelerin yaşadıkları ve tecrübelerinın paylaşıldıgı bir yerler aradım, bulamayınca bende en azından yaşadıklarımı başka (cp)li yakınlarının da faydalanması için bloglamaya başladım

2- Blog yazılarının konusunun belli bir çizgide olması için çaba gösteriyor musun?
Yoksa içinden geldiği gibi mi yazıyorsun?

Bloga yazı yazmak için içimden ne gelirse yaşadıklarımı oldugu gibi yazmaya çalışıyorum.Ama şu aralar yazı eklemek biraz zor geliyor alıntı yapıyorum ilgimi çeken şeyleri

3-Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor musun?

Benim için kızım elifin bakımını yaptıktan sonra, önemli işleride çabucak yapmaya çalışıyorum bir yerde işimi bitireyim diye hızlandırıyor, işimi bitirdigimde ise.....


4-Blog yazmak senin için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?

Blogla ugraşmayı seviyorum.

internet başına geçip blogumu açmak büyük keyif veriyor bana, eve misafir geldigi zaman gitsede pc ye otursam diye içimden geçiyor.
Eve gelen misafirler bunu bir duysalar vay halime


5-Blog yazmayı daha ne kadar sürdüreceksin?

netle baglantım oldugu sürece blogla ugraşmaya devam edecegim inşallah

ÇOOOOOK TEŞEKKÜRLER SEVGİLİ SİYAH BEYAZ BLOGCU ARKADAŞIM ŞİMDİ SIRA BENDE

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM SOBELENDİNİZ

http://seeynebb.blogspot.com/

http://mineakbas.blogcu.com/

http://zahidece.blogcu.com/

http://gulgununmutfagi.blogcu.com/

World' s Best Vacations, Miami Travel Tips, Vacation To Miami, Travel Miami, Miami Apartments Rental, Miami Short Term Flats

Because of its proximity to Latin America, Miami serves as the headquarters of Latin American operations for over 1400 multinational corporations, including American Airlines, Cisco, Disney, Exxon, FedEx, Microsoft, Oracle, SBC Communications, Sony, and Visa International. Several large companies are headquartered in or around Miami, including but not limited to: Alienware, AutoNation, Bacardi, Brightstar Corporation, Burger King, Carnival Cruise Lines, Citrix Systems, DHL, Norwegian Cruise Lines, Royal Caribbean Cruise Lines, Ryder Systems, and Spirit Airlines. Miami International Airport and the Port of Miami are among the nation's busiest ports of entry, especially for cargo from South America and the Caribbean. Additionally, downtown Miami has the largest concentration of international banks in the country. Miami was also the host city of the 2003 Free Trade Area of the Americas negotiations, and is one of the leading candidates to become the trading bloc's headquarters. This effort has been guided by Florida FTAA.

Tourism is also an important industry in Miami. The beaches of Greater Miami draw visitors from across the country and around the world, and the Art Deco nightclub district in South Beach (in Miami Beach) is widely regarded as one of the most glamorous in the world. However, it is important to note that Miami Beach is not a part of the city of Miami. Even major TV networks sometimes forget this, as when Good Morning America visited Miami Beach and Charles Gibson thanked the mayor of Miami (but he was standing next to the mayor of Miami Beach). In addition to these roles, Miami is also an industrial center, especially for stone quarrying and warehousing.


Miami South Beach:
People watching is a great pastime in Miami's South Beach, which draws celebrities and beautiful people in skimpy swim attire to see and be seen. The wide and fine, white sand-covered beaches are popular spots for fashion photo shoots, so you're sure to see models. The area is known for its hip clubs and wild nightlife as well as numerous excellent restaurants.Address: Miami Beach, Florida

Art Deco Historic District:
An area of Miami Beach noted for its concentration of over 800 Art Deco buildings all within one square mile. Consider joining the walking tour which takes you past the white- and pastel-colored stucco buildings beautifully restored to their former splendor thanks to the Miami Design Preservation League.Address: Miami Beach, Florida

Miami Art Museum:
Since 1996, MAM has been a showcase of international and Western art, including photographs, paintings, sculpture and other mediums, from 1940 to the present.Address: 101 W Flagler St, Miami, Florida
Vizcaya Museum and Gardens: Built in 1916 as a winter retreat, this lavish villa is a tribute to the Italian Renaissance. The museum contains much of the original furnishings and artwork, and is surrounded by lush, formal gardens.Address: 3251 S Miami Ave, Miami, Florida

Miami Metrozoo:
Recently rebuilt, the Metrozoo is a sanctuary for endangered, rare and threatened animals including, tigers, crocodiles and the infamous Komodo Dragon. Special animal education programs are available for children of all ages.Address: 1 Zoo Blvd, 12400 SW 152 St, Miami, Florida










Miami is a major city in southeastern Florida, in the United States. The city covers 55.27 square miles (143.15 km²) and is the county seat of Miami-Dade County. Miami is a gamma world city with an estimated population of 404,048. It is the largest city within the South Florida metropolitan area, which is the largest metropolitan area in the Southeastern United States with 5.4 million. Miami and its surrounding cities make up the fifth largest urban area in the United States.

Miami is one of the country's most important financial centers. It is the major center of regional commerce, and boasts a strong international business community. According to the ranking of world cities undertaken by the Globalization and World Cities Study Group & Network (GaWC) and based on the level of presence of global corporate service organizations, Miami is considered a "Gamma World City."

12 Ağustos 2008 Salı

YACHT HOLIDAYS


Holiday is a dream of everyone in life , once or twice opportunity for every year by the time you save yourself.Who doesn’t want to have the best holiday?
A yacht holiday one of good one on the category , a lot of points make yacht hoiday different than other ones.
Yacht holiday offers people ; waking up in the morning on the open air with sunrise , start the morning with a great breakfast , swim and enjoy the colour of blue waters , get witness of the best sunrises .
During your yacht holiday you will be completely together with sea , sun and nature and will have chances to explore the historical sites ,civilisations of Anatolia.You will enjoy the hospitality of local peoples , and their warm welcome.In a brief yacht holidays are unless of deams.
Yacht holidays dont allow you to limit your holiday in 4 or 5 star , invite you to spent a week under thousands of them.

ah o gemide bende olsaydım




DeLüks yatlar kategorinin en üst ve en lüks sınıfıdır ve aynı zamanda VIP Class sınıfını teşkil eder.Bu sınıftaki yatların tüm özellikleri diğerlerine hiç benzemez.Projeleri özel çizilen yatlarda genellikle pahalı ve dayanıklı ağaç ürünleri , markalı mobilyalar,son sistem teçhizat ve donanımlar kullanılmıştır.
DeLüks sınıf yatlarda tekne boyları 32 -50 metre arasında değişir , kabin sayısı konfor ve rahatlık daha az tercih edilir.Örneğin 42 metrelik bir tekneye 9 kabin rahat sığarken bu sınıfta 5 yada 6 kabin tercih edilir.Kabinlerin çoğunluğu master kabin şeklindedir ve her kamarada plazma TV,DVD,VCD çalar , klima,jakuzi mevcuttur.Kral dairesi ve suitleri aratmayacak kadar lüks olan bu yatlarda sınırsız hizmet verilir.Yattaki personel sayısı minimum 6 dır .personel sayısındaki farklılıkla müşteri memnuniyetinin ön planda tutulması ve kusursuz ve kaliteli hizmet verilmesi amaçlanır.Personel sınıfında yabancı dil bilen 2 adet hostes ve özel eğitimli garsonlar bulunur.
Türkiye deki de lüks gulet sayısı toplam 7 dir , bu sayı yeni devreye giren projelerle daha da artmaktadır.Yatların günlük kiralama bedelleri 4000 € - 6000 € arası değişmektedir , kira bedeline dahil olarak herşey dahil konsepti uygulanır.
DeLüks yatlar genellikle ünlü kişiler , sanatçılar ve işadamları tarafından kiralanmaktadır.

Deluxe yachts generally rent by famous people , businessmans.An ideal deluxe yacht shown below.
Type:
KETCH
LOA:
34 M / 112 FT
Speed:
13 KNOTS
Beam
7.80 M / 25 FT
Pax:
10
Construction:
LAMINATED MAHOGANY
Crew:
6
Engine:
2 x 400 MAN
Generator:
2*22.5 KWA DEUTZ
Electricity:
220 V / 24 V / 12 V
Cabins:
2 MASTER, 3 DOUBLE CABIN
Bathroom:
ENSUITE
Toilet type:
HOME TYPE
Crew accommodation:
SEPARATE
Air-conditioning:
ALL CABINS AND SALOON
Music system:
IN SALON
Sail equipment:
GENOA, MAINSAIL AND MIZZEN ARE FURLING
Dinghy:
5.20 M ZODIAC, 100 HP YAMAHA
Watersports:
WATERSKI, CANOE, JET-SKI ( OPTIONAL ), WINDSURF, DINGHY

KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARITaşınmaz Kültür ve Tabiat VarlıklarıTescilli Yapılar

Atatürk Köşkü - Trabzon
Aynalıkavak Kasrı - İstanbul

Ahlat - Bitlis




Divriği Ulu Camii - Sivas




11 Ağustos 2008 Pazartesi

Burj Al Arab


A Billowing Sail-shaped Structure Soaring 321 Metres Above The Arabian Gulf Burj Al Arab Is A Dramatic Tribute To The Regions Seafaring Heritage. Combining The Latest Technology With A Long-standing Reputation Of Arabian Hospitality The Hotel Symbolizes The Very Essence Of Dubai Embracing The Best Of New Alongside Traditions Of The Past. Guests Can Transfer From Dubai International Airport By Rolls Royce Silver Seraph Limousines. 202 Suites Have Been Exquisitely Crafted And Appointed To Achieve A Degree Of Comfortable Luxury To Satisfy The Senses Of Every Guest From All Corners Of The World. Individual Service And Attention To Detail Are Paramount With A Private Reception On Each Floor As Well As Butler Service For Every Suite. Within Each Suite Lies Sophisticated Technology Providing The Largest Selection Of Satellite Television Channels Available In The Middle East. Every Suite Features Its Own Laptop Notebook Computer, Fax Machine And Printer. The Al Falak Ballroom And Conference Suites Located High Above The Arabian Gulf On The 27th Floor Offers The Very Best Of Meeting Facilities. Six Restaurants And Lounges Provide A Variety Of Dining Options From An Underwater Seafood Restaurant ... al Mahara ... accessible By A Three Minute Submarine Voyage To The Heights Of ... al Muntaha ... located On The Top Level Of The Hotel.A Lavishly Decorated Private Health And Fitness Facility The Assawan Spa Is Located On The 18th Floor Its Unique Location Allows Guests To Enjoy Spectacular Views From The Pools, jacuzzis, spas, massage, Beauty And Therapy Rooms And Aerobics Workout Studios. Burj Al Arab Is Setting New Standards Of Luxury ... Service And Comfort On The Shores Of The Arabian Gulf.

ÇOCUK NE YAŞIYORSA ONU ÖĞRENİR




EĞER BİR ÇOCUK
SÜREKLİ ELEŞTİRİLMİŞSE, KINAMA VE AYIPLAMAYI ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK
KİN ORTAMINDA BÜYÜMÜŞSE, KAVGA ETMEYİ ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK
ALAY EDİLİP AŞAĞILANMIŞSA, SIKILIP, UTANMAYI ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK
UTANÇ DUYGUSUYLA EĞİTİLMİŞSE, KENDİNİ SUÇLAMAYI ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK
HOŞGÖRÜYLE YETİŞTİRİLMİŞSE, SABIRLI OLMAYI ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK
DESTEKLENİP YÜREKLENDİRİLMİŞSE, KENDİNE GÜVEN DUYMAYI ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK
ÖVÜLMÜŞ VE BEĞENİLMİŞSE, TAKDİR ETMEYİ ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK
HAKKINA SAYGI GÖSTERİLEREK BÜYÜTÜLMÜŞSE, ADİL OLMAYI ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK
GÜVEN ORTAMI İÇİNDE YETİŞMİŞSE, İNANÇLI OLMAYI ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK
KABUL VE ONAY GÖRMÜŞSE, KENDİNİ SEVMEYİ ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK
AİLE İÇİNDE DOSTLUK VE ARKADAŞLIK GÖRMÜŞSE,
BU DÜNYADA MUTLU OLMAYI ÖĞRENİR.


Dorothy Low Nolte

BAŞARISIZLIK MI! HADİ CANIM SEN DE!



BAŞARISIZLIK MI! HADİ CANIM SEN DE!
- Müzik öğretmeni Beethoven’a; “Besteci olması imkansız!” demişti. Oysa o, insanlık tarihinin en büyük bestecilerinden birisi oldu.

- Öğretmenleri Edison’u, hiçbir şey öğrenemeyecek kadar aptal bulurlardı. Edison’un kim olduğunu söylememize gerek var mı?-

Walt Disney, bir gazetenin yazı işleri müdürü tarafından; “İşe yarar fikirleri olmadığı” gerekçesi ile kovulmuştu. Walt Disney, film ve eğlence endüstrisinde devrimler yapmıştır.

- Churchill, orta okulda sınıfta kalmıştı. Daha sonra İngiltere’nin en sevilen başkanlarından biri oldu.

- Barış Manço müzik dersinden ikmale kalmıştı. Günümüzde ölümünün ardından bile tüm çocukların Barış abisi ve şarkıları hala dillerde ve yüreklerde.

- Micheal Jordan, okul basketbol takımından atıldığı için basketbolu bırakmıştı. Daha sonra dünyanın en iyi basketbolcularından birisi oldu.

- Einstein, dört yaşına kadar konuşamamıştı. Matematik dersinden çok başarısız olduğu için ilkokuldan atılmıştı. Oysa biz onu şimdi, yüzyılımızın en büyük bilgini olarak biliyoruz.

- Charles Dickens, yüzlerce kapıdan “Sen yazar olamazsın.” denilerek geri çevrilmişti. Daha sonra kitapları bir çok dilde yayınlanmış ve milyonlarca satmıştır.

- Müzik yapımcıları Elvis Presley’e şöyle demişlerdi; “Hiçbir işe yaramazsın, en iyisi kamyon sürücülüğüne geri dönmen.” Elvis Presley yaptığı müziklerle milyonları coşturmuştur.

5 Ağustos 2008 Salı

luxury yat



Yacht, by Foster


For the city-country Monaco Foster + Partners has designed a yacht club that features a nautical iconography, to be more precise – that of a luxury yacht. The stepped decks, aerodynamic perimeter, fully glazed facades, and – off course – flags on the back.The building is mainly used as a stage, simultaneously for yacht-races at the seaside and the famous F1 Grand-Prix at the roadside. The decks are further programmed from the lower level upwards with shops, a rowing club and sailing school, then a clubroom, bar and restaurant, further up a ballroom, and to finish an apartment for the club secretary together with a series of cabins for visiting guests.The iconography and function of the building is similar to the stacked-decks-pavilion that David Chipperfield designed for the America Cup, in the city of Valencia.Platinum, the world’s largest yacht, here in DubaiIronically the Yacht Club looks more like the traditional yacht, than the new yacht that Foster + Partnershas designed for YachtPlus, a company founded by some rich guys from the city of London that aims to provide a shared ownership of fully staffed and serviced yachts around the world. The Foster-designed yacht uses the bubble-design that Norman applies to all his buildings, eliminating a sun deck on the front of the boat, in favor of a very spacious interior.

CEREBRAL PALSY (SEREBRAL PALSİ)

http://haticeozkan.blogcu.com/serabral+palsi/
benim melek kızım


CEREBRAL PALSY (SEREBRAL PALSİ)
Cerebral Palsy vücut hareketlerini ve kasların uyumlu kullanımını etkileyen bir grup bozukluğa verilen addır. Cerebral Palsy ilerleyici değildir. Beyin gelişimi gebeliğin erken dönemlerinden itibaren başlar ve çocukluk çağında devam eder. İlk 2-3 yılda beyne zarar veren herhangi bir olay Cerebral Palsyye neden olur.Bu hasar beyinden vücuda ve vücuttan beyne gelen uyarıları bozar. Cerebral Palsy her çocukta değişik ağırlıkta ve tiptedir. Beynin hasar gören bölümüne göre spastik çocuklarda şu bulgular olabilir:- Kaslarda sertlik veya kasılmalar- İstemsiz hareketler- Yürüme ve koşma gibi kaba motor hareketlerde zorluk- Yazı yazma veya düğme ilikleme gibi ince motor hareketlerde zorluk- Algılama zorluğuBu sorunlar beslenme, solunum, idrar-dışkı kontrolünde problemler, havale geçirme, öğrenme güçlükleri, gelişme geriliği gibi ek sorunlara da neden olabilir. Spastik olan kol veya bacak ağrıyı, acıyı hisseder. Spastik çocukların hareketlerindeki bozukluğun derecesi zeka düzeyini göstermez.Cerebral Palsy ilerleyici bir hastalık olmadığından spastik çocukların yaşam süresi normaldir. Spastik çocukların bir kısmı zamanla daha iyi duruma gelirken bir kısmı da gelişebilecek ek sorunlar nedeni ile daha kötüye gidiyor gibi görünebilir. Bu durumu engellemek ve yaşam kalitelerini artırmak için mümkün olan en erken yaşta tedaviye başlamak gerekir.Cerebral Palsy bulaşıcı değildir, kalıtsal değildir, hayatı tehdit eden bir durum değildir.

Serebral Palsi:

Serebral Palsi: Çocuklarda bedensel sakatlık yaratan en yaygın hastalık. Her bin bebekten ikisi serebral palsili. Nedeni bilinmiyor, tam bir tedavisi yok. Serebral palsili çocuklarda beyinde kalıcı bir hasar var, bu hasardan dolayı hareket etmekte ve denge kurmakta güçlük çekiyorlar, bazılarında nöbetler, görme ve işitme kayıpları, konuşma güçlüğü, zeka azalması, beslenme güçlükleri, öğrenme ve dikkat bozuklukları da olabiliyor. Bu çocukların büyümesi, bağımsız bireyler olarak toplum hayatına katılmaları için birçok tıp dalından hekimlerin ve terapistlerin aile ve çocukla birlikte çalışması gerekiyor. Modern tıp bebeğin beynindeki hasarın nedenini anlayana ve tedavisini geliştirene dek serebral palsili çocukların tek şansı etkili rehabilitasyon. Doğru rehabilitasyon, cihazlama, ortopedik ameliyatlar ve en önemlisi eğitim ile serebral palsili çocuklar için daha iyi bir yaşam mümkün. http://www.serebralpalsi.com/

Hala tatile çıkmadıysanız üzülmeyin avantajlar sürüyor

Hala tatile çıkmadıysanız üzülmeyin avantajlar sürüyor
Yaz sezonunun sonuna yaklaşırken hala tatile çıkmadıysanız üzülmeyin. Tatil avantajları Ege ve Akdeniz'de 5 yıldızlı lüks otellerde devam ediyor. İşte yazın son ayında bu fırsattan yararlanmanız için öneriler:CESARS TEMPLE BELEK Antalya Havalimanı'na 60 Km, Belek Turizm Merkezi'ne 5 Km, Serik Şehir Merkezi'ne 12 Km - Belek/Antalya Ağustos: 153.93 YTLEylül: 99.33 YTL CESARS TEMPLE BELEK

3 Ağustos 2008 Pazar

Luxury Ring

CZ 18k/SS Luxury Ring

Cubic zirconia "flower" ring

luxury ring

Stunning Sim Amethyst 18KGP
Natural UNTREATED 1.50ct Pink Tourmaline**

Sterling Siver Charm bracelet