REKLAMLARIM

29 Kasım 2008 Cumartesi

KAYSERİ MANTISI

Posted by Picasa


.MALZEMELER:

hamuru için

3 su bardağı un ,bıraz tuz ve soğuk suyla sert bir hamur yogurun

içi için

kıyma,sogan,reyhan, tuz, toz biber istenirse baharat ben baharat koymuyorum etin tadını almasın diye

sosu için

yag ,toz biber,arzu edilirse salça,sarımsak ve yogurt


Beze alıp dinlendirip yufkanızı açın, küçük eşit bir şekilde karelere bölün ve içine çiğ kıymadan hazırladığınız harçdan koyup kayseri tabiriyle yumacaksınız :) kıymanının içinde tuz ,karabiber ,toz kırmızı biber ve soğanı küçük doğrayıp arzuya göre reyhan konulabilir ete çok yakışıyor reyhan.

Bir kaşıgın içinde kırk tana mantı sıgması lazım ,yani okadar küçük olacak daha sonra sıcak tuzlu suda yaklaşık 10 dk mantılar suyun üstüne çıkana kadar haşlıyorsunuz diğer tarafta yağı ve salçayı kavurup haşladığınız mantıyla buluşturuyorsunuz . yine arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile servis yapıyorsunuz kayseriler genelde yoğurtun üzerine sumak atarlar ama ben nanede ekliyorum.
Tamamen damak zevkinize göre sizde ekleyebilirsiniz........ AFİYET OLSUN

1 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Sen gulerken yanindakilerde guler ama aglarken yalniz aglarsin onun icin oyle bir agaca yaslan ki asla yikilmasin oyle bir dost edin ki seni asla birakmasin

Gunaydin Hayirli Gunler,Gununuzun Neseli Huzurlu ve bol bereketli Gecmesini Dilerim.Ailenizle ve Sevdiklerinizle birlikte Sevgiyle Saygiyle vede Sağlikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun Saygilarimla.

NOT:Elif yeğenime selam ve sevgiler yolluyor ve onu öpüyorum lütfen iletiniz...

SOYLEYIN

Korkularin koynunda beklerken sabahi
Farkina varmadan karlar yagmis saclarima
Sararmis guller gibi savrulmus yillarim
Soyleyin yollar soyleyin ben neyim
Yaklasirken olum canima adim adim
Canansiz bu cani ben neyleyim

Alıntı:Nurgul Demirci
http://www.siirdostu.com/siirler/18889/nrdm/soyleyin.html

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog