REKLAMLARIM

27 Temmuz 2008 Pazar

erciyes dagı ve şeker gölü


Erciyes Dağı, 3.917 m. yüksekliği Türkiye'nin Kayseri ilinin sembollerinden olmuş dağ.Sönmüş bir “küme volkan” olan dağdaki volkanik patlamaların 30 milyon yıl önce başladığı, Erciyes'ten çıkan küllerin rüzgârla kilometrelerce uzaklara taşınarak, Hasan Dağı ile birlikte, Kapadokya bölgesindeki peri bacalarını oluşturduğu düşünülmektedir. Yüksek kısımları her mevsim karla kaplı olan Erciyes’in kuzeyinde bir kilometre uzunluğunda dağ buzulu vardır. Ayrıca dağın doruğunda bulunan, Bizans rahiplerinin inzivaya çekildiği mağaralar, kötü hava şartlarında dağcılar için sığınak olmaktadır.Dağcılık ve kış sporlarında Türkiye’nin belli başlı merkezlerinden olan Erciyes, Kayseri’nin 30 km. güneyinde yer alır. Erciyes kayak pisti dünyanın en iyi kayak pistlerindendir.Konumu Enlem: 38° 52′ 0″ Kuzey Boylam: 35° 58′ 0″ Doğu

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam blogcu dostum
Bu mesajı yazmaktaki amacım sessiz sedasız blogunu terk eden sariakasya kardeşimiz için bir şeyler yapabilmek adınadır.Neden böyle gitti merak ediyorum.Acaba başına bir şeymi geldi hastamı yardım etmek gerekir.Onun dönüşü için bir şeyler yapabiliriz.
Günlerdir ondan haber alamadım.Gerekli araştırmaları yaptım ama ben sonuç alamadım.Geoogle den onun adının geçtiği her yeri aradım.Sizlerinde adreslerine oradan ulaştım.Bu mesajı herkese gönderiyorum.
Sizlerin kalemi güçlü.İsterseniz sayfalarınızda yer vererek sariakasyanın geri dönüşünü sağlayabilirsiniz.Hatta ona moral olması için kampanya bile başlatan değerli blogcularımız çıkabilir içinizden.Belki onu tanıyanlar mail adresini telefon adresini bilenler olabilir.arayalım destek olalım.Biran evvel dönsün aramıza.Benide yadırgamayın.Bunu herkes için yapabilirim.Hatta bir başka arkadaş içinde yapacağım ama yanlış anlaşılmaktan korkuyorum.
Hepinizin yardımlarını bekliyorum.Selam ve dua ile.

Not: Bu yazımı yayınlamayın lütfen.Önemsemediyseniz bile aramızda kalsın.Onun incinmesini istemem.