REKLAMLARIM

21 Şubat 2009 Cumartesi

Selülite duvar sarmaşığı çillere bayır turpu


Güzel olmak için pahalı kozmetik ürünlere ya da sağlığınızı tehlikeye sokan yöntemlere ihtiyacınız yok! Estetisyen Gülten Şenşafak'ın hazırladığı 'Doğal Yöntemlerle Cilt Bakımı ve Güzellik' adlı kitapta yer alan doğal karışım tarifleriyle uçukları, cildinizdeki çilleri giderebilir ya da iltihaplı sivilceler gibi çeşitli problemlere karşı önlem alabilirsiniz. Dolaşım bozuklukları, varis, bacak ülseri ve sinirlilik gibi sorunlar için de doğal formüller hizmetinizde!

Leke çıkaran lavanta çiçeği
Bir avuç kurutulmuş lavanta çiçeği, bir adet dilimlenmiş limonla birlikte bir kaba konur. Bir tas yoğurt mayası ile yarım fincan kayısı usaresi iyice çırpıldıktan sonra hepsi karıştırılarak üzerlerine iki litre kaynamış su dökülür. Dinlendirilen karışım sıkılarak süzülür. Banyo suyu ile birlikte küvete boşaltılır. Elde edilen posa ile keselenerek oturak banyosu yapılır.

Çil ve kırışıklıklara...
Bayır turpu rendelenerek suda 10 dakika pişirilir. Sıkılarak elde edilen posaya yarım fincan limon suyu, yumurta akı ve bir bardak süt karıştırılarak çırpılır. Çırpılan karışıma pirinç unu katılarak krem kıvamına gelinceye kadar bademyağı ile yoğrulur. Yüze ve boyun kısmına maske olarak uygulanan bayır turpu kremi, çillerin ve kırışıklıkların giderilmesinde etkinlik sağlar. Bayır turpu maskesi, cilde sürüldükten sonra nüfuz etmesi için en az yarım saat beklenmelidir. Ayrıca çiller için bir demet maydanozu özel elektrikli aletle sıkın. Elde edilen sıvı losyon, sabah ve akşam çiller yok oluncaya kadar sürün.

Uçuklara ayva
Dilimlenmiş ayva ile bir tutam dövülmüş ayrıkökü suda kaynatıldıktan sonra süzülür. Elde edilen posa lapa haline getirilir. Yumurta akı, iki çorba kaşığı yoğurt kaymağı ile birlikte çırpılarak, ayva lapası ile birlikte karıştırılır. Karışım maske kıvamına gelinceye kadar, yulaf unu ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan ayva kremi, yüzde oluşan uçukları gidermede maske yapılarak yüz kısmına uygulanır. Ayva maskesi yapıldıktan bir saat sonra kaldırılır ve uygulanan bölge gülsuyu ile yıkanarak temizlenir.

Enerji veren macun
Yarımşar avuç çamfıstığı ve badem, bir tutam karabiber, yarımşar tutam karanfil ve tarçın dövülerek ezilir. Badem hariç elde edilen karışım on dakika süre ile suları çekilinceye kadar pişirilir. Sıkılarak elde edilen karışıma dövülmüş badem karıştırılarak macun kıvamına gelinceye kadar bal ile yoğrulur. Hazırlanan macundan günde üç çorba kaşığı yenir.

Kepeğe karşı ısırgan otu
İki bardak dolusu kaynar derecedeki suya 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış hindiba çiçeği (sarı saçlara) veya bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış ısırgan otu yaprağı (kumraldan esmere kadar) eklenir ve soğuyana kadar demlenmeye bırakılır. Sonra süzülür, saçlar durulanırken kafa derisine de hafif masaj yapılır.

Siğillere salatalık
Soyulup, suyu çıkarılan salatalık, bir fincan limon suyu, bir çorba kaşığı bademyağı, bir adet çırpılmış yumurta akı ile karıştırılır. Karışıma, maske kıvamı alana kadar patates unu katılır. Siğil ve sivilcelerin yok edilmesinde kullanılır, cilde canlılık kazandırır. Salatalık maskesi, ciltte 20 dakika bekletilir.

Uykusuzluğa kediotu
90-120 gram güzel kokulu kedi otu kökünü 1 litre soğuk suya ilave edin, 10-12 saat bekletin, sonra bir kaba koyup kısa süre kaynatın. Uykusuzluk ve gerginlik için banyo suyuna ilave edin.

Ayaklar fora!
Bir ayak banyosu basitçe; ayakları ve baldırları şifalı bitki banyo suyu ile doldurulmuş derin bir kap veya banyonun içine sokmaktır. Kronik olarak soğuk olan ayaklar için 15 dakika sürecek bir sıcak ayak banyosu iyi bir tedavi olacaktır. Bu aynı zamanda mesane, böbrek, boğaz ve kulak iltihapları için de tavsiye edilir. Soğuk ayak banyoları (soğuk rahatsızlık vermeye başlayınca veya ayaklar sıcak hissine kapılınca sonlandırılır) yorgun ayaklar, kabızlık, uykusuzluk, baş ağrısı, burun kanaması ve soğuk algınlığı için faydalıdır. Bacaklarda dolaşımı uyarır, varis oluşumunun önlenmesine de yardımcı olduğu ve hatta az adet kanamasına bile iyi geldiği söylenir. Aynı zamanda uykusuzluk, baş ağrısı, yüksek kan basıncı ve kronik ayak soğukluğu için de faydalı olduğu söylenir.

Sivilceli deri için
50 gr. kurutulmuş veya 100 gr. taze ebegümeci çiçeği ve yaprağı, ince kıyılmış olarak, kaynar derecedeki 2 litre suyla haşlanır, soğuyana kadar demlenmeye bırakılır, süzülür ve banyo suyuna eklenir. Kan dolaşımını hızlandırmak için banyodan sonra beden orta sertlikte bir fırça ile fırçalanır.

Kırışıklıklara karşı süt-bal
İki bardak ılık sütte 2 yemek kaşığı dolusu bal iyice eritilir, 1 tatlı kaşığı bademyağı eklenir ve kapalı bir kavanozda iyice çalkalandıktan sonra banyo suyuna eklenir. Banyodan sonra yeniden sıcak bir duş alınır ve vücut kurulanılır.

Selülitlere paydos
Beslenme ve hareketsizlik nedeniyle bacaklarda meydana gelen selülit, giderilebilir vücut kusurları arasında bulunuyor. Pek çok kadına sıkıntı yaşatan selülit için duvar sarmaşığı, yeşil çay ve mısır püskülü öneriliyor. Bu bitkilerin yanı sıra düzenli olarak yapılan sporla selülit kadınların acı kaderi olmaktan çıkıyor. Sarmaşık yaprakları ile kırlangıç otu yirmi dakika süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen posaya, yulaf unu karıştırılarak lapa kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile yoğrulur. Hazırlanan lapa, temiz bir beze yaydırılarak hastalıklı bölgeye konur. Kayın ağacının kabukları bir saat süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı bir kaba doldurularak dinlendirilir. Dinlendirilen sıvıdan, tedavi süresince vücudun selülitli bölgelerine iki saatte bir kompres yapılır. Ayrıca ısıtılan bu sıvı ile her gün banyo yapılır.

Hiç yorum yok: