REKLAMLARIM

27 Ocak 2009 Salı

yegenimin mavişi(muhabbet kuşu)

Posted by Picasa

Yegenim Yunus emre ısrarla annesinden kuş isteyince bu kuşu alıp gelmişler.Kuşumuz yavru olmasına ragmen çok vahşi bizim eve gelincede en tepe noktayı kendine mesken tutu.
Bir dönem kızımın dogumundan önce bende kuşlara meraklıydım ve evimde çok güzel yavrular yetiştirdim.Yavrulardan birini alarak digerlerini eş dosta dagıtarak bu merakımdan vazgeçtim .Sürekli çogalan kuşlar ev ortamında pek hoş olmadı.Yavru kuşum konuşmaya bile başlamıştı çok cana yakındı biraz cinsinden birazda ilgimizden olsa gerek ,daha sonra kızımın hamileliginde ben doguma gidince evde eşim ,annem ve oglum vardı yalnızda kalmamıştı ama kafesinde nedensiz ölü bulmuşlar,cesaret edip tekrar kuş alamadım ama içim gidiyor bende yegenimin mavişi ile idare ediyorum:::))

26 Ocak 2009 Pazartesi

beş şişle yapılmış dantel

Posted by Picasa

meyvelerle cilt bakımı nasıl yapılır



Armut Maskesi: Bir adet olgun armudu soyup cam bir kasenin içinde çatalla iyice ezin. kalın bir tabaka halinde yüzünüze sürün. 15 dakika bekledikten sonra cildinizi yıkayın. Armut maskesi cildi beslemek ve serinletmek, için ideal bir maskedir.

Ahududu Maskesi: Ahududu bol miktarda A vitamini içerdiği için cilde pürüzsüz ve kadife gibi bir görünüm kazandırır. Bir avuç dolusu ahududuyu cam bir kasenin içinde püre haleni gelene kadar ezin. Cildinizi temizledikten sonra ezilmiş ahududuyu cildinize uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra cildinizi yıkayın.

Avokado Maskesi (Cilt Kırışıklıkları İçin): Bir tane avokadonun kabuklarını soyup çatalla ezin. İçine yarım tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı elma sirkesi ve bir tane çırpılmış yumurta sarısı ekleyip iyice karıştırın. Karıştırma sırasında içine üç yemek kaşığı zeytinyağını da yavaş yavaş ekleyin.

Yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize bol miktarda sürüp yarım saat bekleyin daha sonra bu bölgeleri ılık su ile yıkayın.Kırışıklıklar ve özellikle kuru ciltler için etkili bir maskedir. Ayrıca avokadoyu lapa halinde de tek başına cildinize kompres yaparak uygulayabilirsiniz. Hem cilt bakımınızı yapmış hem de kırışıklıklarınızın kaybolmasına yardımcı olmuş olursunuz.

Çilek Maskesi: Bir avuç dolusu çileği cam bir kasenin içinde püre haline gelene kadar çatal yardımı ile ezin ve yüzünüze sürün. (Eğer kuru bir cilde sahip iseniz pürenin içine birkaç damla badem yağı veya bir kaşık süt kreması katın.) 10 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın. (Cilt Bakımınız için son derece faydalı ve etkilidir. Ancak alerjisi olan ciltler için önerilmez.)
alıntı

Ergenlik Sivilcelerinden Kurtulmak İçin

Maskeleri cildinize uygulamadan önce mutlaka el bileğinizin iç kısmına sürerek alerjik reaksiyona karşı deneyin.

Ergenlik Sivilcelerinden Kurtulmak İçin
Bir avuç papatyayı pırasanın sıkılmış suyuna atıp kaynatın. Daha sonra sıkarak çıkardığınız papatya posasının içine bir tutam şahtere otu ilave edin ve krem kıvamına gelinceye kadar badem yağı ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız kremi cildinizi temizledikten sonra sivilceli bölgeye sürün.

Birkaç tane narın kabuklarını biraz sirkenin içine atıp kaynatın. Elde ettiğiniz karışıma gül suyu ilave edip, bu sıvıya batırdığınız temiz bir pamukla temizlenmiş ciltteki sivilceli bölgeye kompres yapın.

Bir avuç gül yaprağı, bir avuç şahtere otu ve bir avuç papatyayı sirkeli suda kaynatın. Daha sonra süzün ve elde ettiğiniz posaya dövülmüş nar kabuğu ve krem kıvamına gelecek kadar badem yağı katarak iyice yoğurup sivilceli bölgeye sürün.

Bir avuç şahtere otunu kaynar suda yarım saat bekletin. Daha sonra temiz bir tülbentten geçirerek süzün. Elde ettiğiniz sıvıya 10-15 damla badem yağı ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız karışıma batırdığınız temiz bir pamukla sivilceli bölgeye kompres yapın.

alıntı

sivilcesiz güzellik

Sivilcesiz Güzellik

Yüzünüzde beliren bu küçük noktacıklar sinir bozucu değil mi? Ergenlik çağı da geçti, peki neden hala oradalar? Bu konuda yanlış bildikleriniz...

Metabolizma bozukluğu etken
Yağ bezelerinin fazla çalışmasından, hormon veya metabolizma bozukluklarından kaynaklanan en küçük çıbanlardır sivilceler.

Kalıcı izler bırakabilir
En sık yüzde, alında, sırtta, göğüste ve omuzlarda oluşur. Estetik görünümün geçici olarak bozulmasına neden olabilecekleri gibi, şiddetli olan lezyonlar nedbeleşerek iyileştiklerinde kalıcı izler de bırakabilirler.

Sivilceler hakkında yanlışlar ve doğrular
"Bazı besinler bende sivilce yapıyor": Yanlış
• Besinler ve akne üzerine yıllarca süren çalışmalar sonunda herhangi bir besinin akneye sebep olduğu görülmedi. Ne çikolata akne yapar, ne yağlı yemekler ne de süt. Eğer öyle olmuş olsaydı o besinlerden yemeyerek insanlar sivilcelerinden kolayca kurtulurlardı. Oysa gerçek öyle değil.

• Beslenme şeklinizi değiştirerek sivilcelerden kurtulamazsınız, kurtulan da görülmedi. Sivilcelerden ancak sivilce tedavisiyle kurtulabilirsiniz.

"Stres sivilce yapar": Yanlış
• Stres sivilcelere yol açmaz. O yüzden stresten kurtularak sivilcelerin geçmesini beklemek boşuna. Dahası stresli insanların kullandığı bir takım ilaçlar yan etki olarak sivilce yapar.

• Stres, cilt yüzeyine daha fazla sebum salgılanmasına neden olarak belki dolaylı olarak mevcut sivilceleri arttırabilir ancak hiç yoktan sivilce varetmez. Stressiz olduğu bilinen kimselerde de sivilce çıkabilir. Sivilcenin tedavisi başka türlü, stresin tedavisi başka türlüdür.

"Güneşışığı sivilcelere iyi gelir": Hayır
• Sadece yüzünüz biraz daha bronzlaşacağı için sivilceler daha az dikkat çeker. Güneş ışığı birkaç sivilceyi kurutsa bile yenilerinin gelmesini engelleyemez, epidermise(cilt üstü tabakası) zarar verebilir ve ilerleyen safhalarda sivilceler artabilir.

• Güneş ışığına maruz kalmak ciltte erken yaşlanma ve yanıklara neden olabilir. Güneşe çıkmadan önce koruyuculuk katsayısı en az 15 olan koruyucu losyonlar kullanmanızı tavsiye ederiz. Sivilceleriniz içinse sivilce tedavisi görmekte fayda var.

"Sivilcelerimi zaman zaman patlatıyorum": Sakın!
• Sivilcelerinizi patlatmakla mikroplara davetiye çıkarırsınız ve eğer enfeksiyon kaparsanız yüzünüzde ömür boyu geçmeyecek kalıcı yaralar meydana gelebilir.
• Siyah noktaları(komedonları) da sıkmamak gerekir.

"Sivilceler yaş ilerledikçe geçer": Tam böyle değil!
• Sivilceler ileri yaş grubunda daha az görülür. Ancak sivilcelerden büyüyerek kurtulunmaz. Bazı kimselerde sivilcelerin neden olduğu kalıcı yaralar vardır. Tedavi edilebilecek bir hastalığı tedavisiz bırakmamak ve kalıcı yara riskinden mümkün olduğu kadar erken kurtulmak gerekir.

• 20-44 yaş arası insanların yüzde yetmiş beşinde akne görülmezken geriye kalan yüzde 25'inde akne mevcuttur. Bazı hanımların adet dönemleri boyunca değişen hormon dengeleri sivilcelere neden olabilir. Doğum kontrol hapları sivilce yapabilir. Hamilelikte de sivilce görülebilir.
alıntı

ünlülerin zayıflama sırları

Sebze suları ile hepsi ince

Ünlü kadınlar rahat rahat bikini giyebilmek için suyunu çıkarmadık sebze-meyve bırakmadı! Sanat dünyasının güzelleri hızlı kilo verip, form tutabilmek için haşladıkları otların sularını lıkır lıkır içiyor.

PETEK DİNÇÖZ
Enginarla zayıflamış
Bu yaza rejim yaparak başlayan genç assolist Petek Dinçöz'ün keşfi; özellikle zeytinyağlısı çok makbul olan mevsim sebzesi enginarın suyu! Enginar suyu ile havuç suyunu karıştıran Petek, bu mucize sebze sıvısı sayesinde kısa sürede bir hayli kilo verdiğini ballandıra ballandıra anlatıyor.

SİBEL CAN
Ananas onu 5 kilo inceltti
Sık sık kilo sorunu yaşayan ünlülerin başında gelen Sibel Can, bu yaza kendi icadı mucize bir içecek ile başladı. Sıcak ülkelerin pahalı meyvesi ananası sıkıp, suyunu çıkaran Sibel Can, günde üç bardak ananas suyu içiyor. Ünlü sanatçı bu diyet sayesinde ayda 5 kilo birden verdiğini söylüyor.

NÜKHET DURU
Isırgan otuyla toksin atıyor
Sahnelerde en cesur kıyafetleri giymekten çekinmeyen Nükhet Duru da formunu korumak için değişik yöntemler uyguluyor. Duru'nun bu yaz gözde içeceği ısırgan otu suyu. Ünlü sanatçı içerken biraz boğazı yansa da ısırgan otunun zayıflatıcı etkisinden oldukça memnun.

GÜLBEN ERGEN
Semiz otu suyuna duacı
Kendi adını verdiği yeni albümünü geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkaran Ergen; bu yaz çok göz önünde olacağı için kilosuna özen gösteriyor. Semiz otu başta olmak üzere 10'a yakın yeşilliğin suyunu çıkarıp içen Gülben Ergen, 'detox' diyetiyle dal gibi ince olmaya hazırlanıyor.

SEDA SAYAN
Karpuz yerine kayısıyı seçti
Sık sık kilo sorunu yaşayan ünlü şarkıcı Seda Sayan, son günlerde hiç yemek yemiyor! Günde üç öğün kayısı yiyip ayrıca suyunu da içen Sayan, bunun çok işe yaradığını söylüyor. Sanatçı daha önceki senelerde yaz aylarını karpuz-peynirle geçirdiğini ve bu yüzden çok kilo aldığını özellikle belirtiyor.
Zafer AKBAŞ /MAGAZİN

Alerjiden kurtulmanın püf noktaları


Son yıllarda artış gösteren hastallıklardan biri olan alerji, dünyada en sık rastlanan hastalıklar arasında 6. sıraya yükseldi. Kişilerin aslında zararlı olmadıkları halde bazı maddelere karşı aşırı reaksiyon göstermesi anlamına gelen alerji, özellikle gündelik yaşamda ciddi sıkıntılara neden olabiliyor. Hisar Intercontinental Hospital'den Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Orhan Dalkılıç, alerjinin hayatınızı çekilmez hale getirmemesi için alabileceğiniz önlemleri sıraladı:

* İlkbaharda çiçeklerin tozlaşma döneminde mümkün olduğunca açık havaya çıkmayın.

* Polenlerin içeriye girmemesi için camlarınızı kapalı tutun, mümkünse klima kullanın. Klima sadece evinizi serinletmekle kalmaz, polen ve mantar sporlarını filtre eder.

* Evinizde çok fazla çiçek olmasın. Bitkiler ve nem, mantar üremesi için uygun ortamdır.

* Arabayla seyahat ederken camlarını açmayın.

* Giysilerinizi açık havada kurutmayın, üzerine polenler yapışır, mümkünse çamaşır kurutma makinesi kullanın.

* Kuş tüyü yastık kullanmayın, yastık, çarşaf ve pikelerinizi haftada bir yıkayın. Toz akarlarının ölmesi için yıkama suyunuz en az 54 derece olmalıdır.

* Biblo, kitap gibi küçük eşyalarınızın toz tutmaması için kapaklı dolaplara koyun.

* Evde halı kullanmamaya çalışın, döşemelerin silinebilecek bir maddeden olmasına dikkat edin.

* Halınızı emişi güçlü bir elektrik süpürgesiyle temizleyin.

* Evin içinde hayvan beslememeye çalışın. Beslediğiniz hayvanları özellikle yatak odasına sokmayın.

* Çocuklarınızın oyuncaklarını bir kutuda saklayın. Ayrıca tüylü oyuncaklar yerine daha çok tahta ve plastikten, toz tutmayan oyuncaklar alın.

* Gerekirse elektrostatik toz tutucu hava temizleme cihazları kullanın.

* Pencere ve kapı pervazlarında toz birikimi çok olduğu için buraları sık sık nemli bezle silin.

* Alerjiniz olduğunu bildiğiniz yiyeceklerden sakının.

* Arı kovanlarından uzak durun.

* Tıbbi yardım alamayacağınız yerlere gitmeyin.

* Dinlenmenize dikkat edin stresli ortamlarda bulunmamaya çalışın.

* İlaç kullanmanız gerektiğinde alerjik olduğunuzu doktora söyleyin.

Yaşlanmayı geciktiren Süper Yiyecekler


Yaşlanmayı geciktiren Süper 10 Yiyecek

'Bunalımdaysanız çikolata yiyin, kalp sağlığınız için şarap için' diyen Beslenme Uzmanı Michael Van Straten'in 10 süper yiyeceğine sofranızda yer vererek hayatınıza yıllar ekleyebilirsiniz

1 Baklagiller: Fasulye, nohut, mercimek
Kalp hastalıklarına, dolaşım bozukluklarına, bağırsak kanserine çok iyi gelir. Aynı zamanda sağlıklı kilo vermek için uzmanlar baklagilleri şart koşuyor. Günde bir fincan vücut için yeterli olacaktır. Salataların içine katarak değişiklik yaratabilirsiniz.

2 Sarmısak ve Soğan
Kanı temizleyerek kalp hastalığı riskini azaltma özelliğine sahiptir. Ayrıca her ikisinin de kolesterol düşürücü etkisi var. Haftada 3-4 tane tüketilebilir.

3 Keten tohumu
Zengin omega 3 yağı sayesinde kanserden ve kalp hastalığından korur. Özellikle balıktan hoşlanmayanların, bu eksikliği keten tohumuyla gidermeleri mümkün. Günde 1 çay kaşığı yeterli.



4 Siyah çikolata
Antioksidanlar dışında içerdiği demir, magnezyum ve B vitaminleriyle strese iyi geliyor. Depresyonu durdurmada yardımcı oluyor. Kan basıncını düşürme özelliğine de sahip. Günde 50 gram siyah çikolata yeterli oluyor.

5 Nar
Kanserden korumada yeşil çay ve üzüm suyundan daha da etkili. Ayrıca kalp hastalıklarına iyi geliyor. Günde 2 nar veya 250 mililitre nar suyu yeterli.

6 Kırmızı lahana
Sülfür bakımından zengin olan kırmızı lahana, problemli ciltlere ve solunum hastalığı olanlara çok yararlı. Yüksek demir içerir. Ayrıca kansere karşı koruma özelliği var. Günde bir tabak lahana yeterli gelecektir.

7 Ceviz
İçerdiği yüksek oranda omega 3 yağı ile ceviz; kalp hastalıklarını önler ve hafızayı güçlendirir. Günde bir avuç ceviz sağlıklı hayat için yeterli.

8 Zencefil
Kan dolaşımını hızlandırarak varislere iyi gelir. Eklem problemlerini aza indirmeye yardımcı olur. Her gün kökünden bir miktar yemek yeterli olacaktır.

9 Limon
Kansere ve solunum hastalıklarına karşı mücadelede bünyeyi güçlendiriyor. Uzmanlar, haftada üç ya da dört bardak içmeyi tavsiye ediyor. En iyisi ise her gün içmek.
alıntı

Zayıflamak istiyorsanız matematiği kullanın!





Sağlıklı zayıflamak sadece kilo vermek değildir! 'Kaybedilen ağırlığın yüzde 75'i yağ kütlesinden olmalı' diyen Diyetisyen Hoşabcıoğlu'na göre her diyet matematik içermeli: Diyet sırasında metabolizma hızı, vücut yağ oranı, alınacak enerji miktarı ince ince hesaplanmalı

Sürekli diyet yapıyor, kilo da veriyor ancak bir türlü incelemiyorsanız yanlış yoldasınız demektir. Diyetisyen Leyla Hoşabcıoğlu, diyet yaparken 'boşa kürek çekenlere' önerileriyle doğru yolu gösteriyor.

* Zayıflamak kilo vermek midir?
Zayıflamak sanılanın aksine sadece kilo vermek değildir. Önemli olan verilen kiloların yağlardan mı yoksa kaslardan mı gittiğidir... Her diyet bir matematik içermelidir...

* Diyet yapmak için matematik mi bilmemiz gerekiyor?
Sağlıklı ve başarılı diyet için evet. Diyet sırasında metabolizma hızı, vücut yağ oranı, alınacak enerji miktarının ince ince hesaplanması gerekir. Bunu siz de yapabilirsiniz, bir uzmandan da yararlanabilirsiniz.

* Bilinen bir diyet programı, herkes için uygun mu?
Uygun olmaz. İki kişinin boy, kilo, yaş, cinsiyet gibi özellikleri aynı olsa, aynı miktarda enerji tüketimine ihtiyaç duysalar bile sosyal, psikolojik, ekonomik yapıları ve alışkanlıkları beslenme programlarını farklılaştıracaktır. Bazı bireyler, 'arkadaşımla aynı diyeti yapıyoruz ama o benden daha çok kilo kaybediyor' derler, bunun nedeni fiziksel özellikler dışında alışkanlık farklarıdır.

* Zayıflamak için test yaptırmak gerekir mi?
Kişinin öyküsü, aile öyküsü alındıktan sonra, şişmanlığın hangi nedenlere bağlı olduğu saptanmalıdır. Bir hastalığa mı bağlı, yoksa sadece yeme davranışına ait bozukluk mu belirlenmelidir. Şişmanlık oluştuktan sonra bir başka hastalık gelişmiş mi, kalp-damar hastalığı, hipertansiyon, şeker hastalığı ve buna benzer hastalıklarla mı seyrediyor buna bakmalıyız. Bunların saptanması için bir hekimin yönlendirmesi ile gereken bütün tetkikler yapılır ve tedavi başladıktan sonra bazı tetkikler belli aralıklarla tekrarlanabilir. Gelişimi gözlemek için bu şarttır.

* Bu ölçümler nelerdir?
Örneğin Calipper dediğimiz bir aletle, beslenme programı öncesi ve sonrasında kişinin vücut bileşimindeki değişimi görmeye çalışıyoruz. Kişi zayıflarken de vücudun yağlı kitlesinden de yağsız kitlesinden de ne kadar kayba uğradığını belirlemeye çalışıyoruz.

* Calipper nasıl bir alet?
Calipper, vücut yağ oranının saptanmasında ve yağlı yağsız kütle miktarının belirlenmesinde, bölgesel yağ miktarlarının değerlendirilmesinde kullanılan mekanik bir ölçüm aletidir. O bölgedeki yağ kalınlığını gösterir. Bu ölçümü vücudun birkaç bölgesinde uygulayıp, ağırlık, boy, fizik aktivite gibi parametreleri kullanıp vücut yağ oranına ulaşılır. Beslenme programlarında yağlı ve yağsız kitleyi saptamak önemlidir. Kişi, uygun diyetle normal ağırlığına gelirken vücudun yağlı yağsız kitlesindeki değişimi gözlemek gerekir.

* Zayıf bir insanda da deri kıvrım katlanması olur mu?
Zayıf bir insanda da deri kıvrım katlanması ölçülür. Çünkü zayıf insan da normal ağırlığına çıkartılırken yağ kitlesini artırmadan ya da yeteri kadar artırılarak yağsız kitlesinin geliştirilmesi gerekir. Yağ dokusundaki değişimi, zayıflatırken nasıl dikkatle izliyorsak kilo artırırken de aynı dikkat gerekir.

* Kilolu bir insanın da diyet yaparken yağa ihtiyacı var mıdır?
Uygun ağırlığının üstünde bir bireyin de yağ gereksinimi vardır. Yağda eriyen vitaminlerin vücuda emilebilmesi için yeteri kadar yağ tüketilmelidir. Enerji tüketimi ise canlı kalabilmemiz için kaçınılmazdır ve yediğimiz, içtiğimiz çoğu besinin enerjisi vardır. Suyun enerjisiz bir besin öğesi olduğu yanlışına düşmeyelim. Suyun görevi ve önemi fazladır. Zayıflatan bir unsur değildir ama içimizdeki kimyasal döngüde çok işi olan bir elemandır. O nedenle, güne dağıtılarak, yeteri kadar tüketilmelidir.

* Vücutta hangi ölçülere göre diyet şekillendirilir?
Diyete başlarken boy, ağırlık, deri kıvrım kalınlığı, bel kalça çevresi ölçümleri gereklidir. Bu değerler ile yaş, cinsiyet, fizik aktivite gibi parametreler de kullanılarak bazal metabolizma için gereken enerji miktarı, vücut yüzeyi, vücut yağ oranı, beden kitle indeksi, günlük total enerji gereksinimi bulunur. Buna göre kişinin zayıflaması için alması gereken enerji miktarı belirlenir.

* Yaşam tarzı kilo vermede ne kadar etkili?
Kilo vermek için belki de bütün verilerden en önemlisi kişinin yaşam tarzıdır. Bilimle sanatın birlikteliği işte bu noktada başlıyor. Beslenme planı çok matematiksel olduğu halde, kişi uyum güçlüğü içindeyse program yanlış demektir. Kişinin yaşam biçimi ile uyumlu hale getirilmelidir. Gerekirse kilo kaybı için belirlenen hedef küçültülüp, program süresi uzatılmalıdır.

* Sağlıklı ve ideal kiloya ne kadar kısa zamanda erişilir?
Sağlıklı ve ideal ağırlığa, vücudun yağsız kütlesinden kayıp olmayacak hızda ve sürede ulaşılmalıdır. Kaybedilen ağırlığın yüzde 75'i yağ kütlesinden olmalıdır. Hız ve süre kişinin vücut yapısına, yaşına, cinsine göre değişir. Örneğin küçük cüsseli bir birey 15 kiloyu 25 haftada, iri cüsseli bir birey ise 15 kiloyu 15-16 haftada kaybedebilir.

* Diyet programları yaşam tarzı haline mi getirilmeli?
Diyetin anlamı, içinde bulunduğumuz durumla uyumlu bir beslenme programının hayata geçirilmesidir. Kısacası diyet, yaşam tarzımız olmalıdır.

* Ölçümleriniz arasındaki süre nedir?
Sürekli ve etkili görüşmeler önemlidir. Haftalık görüşmelerde ağırlık, bel çevresi ölçümleri yapılır. 4 haftada bir yağ ölçümü yapılarak aylık kaybedilen ağırlığın yağdan gelen oranına bakılır. Ayrıca üyelerimizle telefon görüşmelerimiz olur. Önemli olan bireyin besinlerle olan ilişkisini doğru yöne götürmektir. Ölçümler de bu durumun somutlaştırılmasıdır.

* Diyete başlamak için belli bir yaş ya da sınırlama var mı?
Hayır diyete başlamak için yaş sınırı yoktur. Besinlerle ilişkilerimiz, anne karnında, anne gebeyken başlar ve ölüm yaşına kadar devam eder. Önemli olan her durumda uygun besin kullanmayı öğrenmektir.
'''alıntı'''

18 Ocak 2009 Pazar

Precision Gantry Systems

Anorad is the world's leader in precision gantries with an installed base of several thousand systems reliably operating around the world. The success of these products is due to Anorad's ability to competitively meet the aggressive performance demands of OEMs in an ever-increasing array of precision manufacturing processes.

Hercules Series Gantry X-Y stages

Anorad's standard low cost Hercules Series Gantries are designed for economy and performance. Their highly efficient layout provides the best utilization ratio of system X-Y travel to overall gantry footprint.

The Hercules family of gantries are designed to address a multitude of performance requirements for inspection, pick-and-place, assembly or dispensing applications. Taking advantage of economies-of-scale, the Hercules gantry stages are based on a single platform design. Many linear servo motor selections, linear encoder options and several travel lengths allow Anorad to uniquely support a variety of applications with a cost effective solution.

The standard model Hercules gantries feature Anorad's new LC iron core linear motors. These motors are ideally suited to meet the rapid point-to-point motion common in the electronics assembly industry. These high force LC motors, combined with a low mass, ridged webbed X-axis crossbeam, allows high acceleration to help maximize throughput.

Additional design features include cable carriers terminating at a fixed bulkhead connector. This provides for easy integration. Travel limits for both the X and Y axes are adjustable to optimize total work area. A variety of optical encoders with multiple resolutions can be selected based upon application requirements.

The Hercules Gantry is the first of its type to offer a standard modular base plate to reduce total gantry cost in a standard base configuration. This innovative design offers user flexibility with work surface fixturing and interchangeability. The modular base allows the machine builder to utilize the same machine on differently tooled multiple lines.

In addition to all these features, the Hercules Series Gantries can be supplied with many desirable value-added options including Z axis or Theta axis modules, servo drive and control packages, machine frames, enclosures and the complete line of over 500,000 world-class industrial automation products available only from Rockwell Automation.
Product Features

* Low-cost modular design
* Optional modular base plate offers flexibility with work surface fixturing
* XY travels from 250-to-650 mm
* High output iron core or zero cogging motors
* Dual-motor Y axis options for high-speed precision applications
* Compact Footprint maximizes use of production area
,,,alıntı,,,

16 Ocak 2009 Cuma

Technology in Multiphase Flow Metering



technologie in Multiphase Flow Metering

A range of world leading Tracerco technologies can be used to ensure your flow metering systems run at maximum efficiency.

These specialist services are used on-stream to calibrate one, two or three phase flows to confirm the accuracy of a variety of installed meters.

Areas of application include:

* Measurement of gas flow rate
* Measurement of water flow rate
* Measurement of hydrocarbon condensate flow rate
* Independent measurement of shrinkage

Technology in multiphase flow rate calibration

For many years two-phase and multi-phase flows have been common throughout the oil and gas industry. Until recently, such flows were measured by separating the flow into its constituent components in a test separator followed by conventional single phase metering techniques.

In the constant drive towards more efficient production, development has been focused away from traditional test separators towards more flexible lower cost multiphase metering. Along with these meters goes the need for periodic in-situ calibration. This has led to the development of the TRACERCO Diagnostics™ PhaseCal.


The principle of the measurement is based on the tracer dilution technique that Tracerco have been using for more than forty years. Tracerco can offer the service using either radioactive or non-radioactive tracers. In order to obtain the best quality information, each particular measurement will require subtle changes in the technique. Tracerco’s well trained staff can draw upon years of experience in this technology to ensure that the client gets the maximum amount of useful information from the tests

Robotic suit helps paralyzed walk

LONDON, England (CNN) -- A new robotic suit could transform the lives of paralyzed people, giving them the ability to walk again.

The invention, known as ReWalk, acts like a kind of exoskeleton. It consists of lightweight, motorized leg supports and an assortment of intricate motion sensors.

Users wear a backpack that holds a computerized control box which helps the medical device recognize when a step needs to be taken.

"Standing changes my whole environment. I don't have to look from the bottom up. Now I am eye to eye with everybody," Radi Kaiof, who has used the device, told CNN.

Kaiof, a former Israeli soldier, was paralyzed from the waist down 20 years ago. He doesn't have feeling in his legs but is still able to move with the use of the robotic suit

With the assistance of crutches, which offer balance and support, people paralyzed from the waist down can walk, bend, sit and even climb stairs when they wear the suit.

The futuristic invention offers an alternative to using a wheelchair for those who have functioning upper bodies and are capable of standing with the use of supports.

It is the creation of Dr. Amit Goffer, an engineer and founder of Haifa, Israel-based high-tech firm Argo Medical Technologies. Goffer was inspired to create the device more than a decade ago after he became disabled in an accident.

The medical technology that could help paraplegics do what was once considered impossible isn't available for purchase yet. The device wasn't ready for testing until late 2007 and currently is in clinical trials in Tel Aviv. *

More trials are planned for the United States and Europe, and if the product receives the necessary approvals, it could hit the market in 2010.

The price of the device hasn't been set yet, but is expected to be comparable with the typical average yearly expense of using a wheelchair.

The robotic suit improves the quality of life of people paralyzed from the waist down, according to Goffer, who wanted to give paraplegics an alternative to using a wheelchair. It also benefits their overall health since it keeps their bodies active all day long, he says.

But when it comes down to it, the invention is all about helping people regain respect. Dignity is "the No. 1 problem" for people who use wheelchairs, says Goffer.

For Kaiof, the former soldier, the robotic suit has changed his life. Before he tried it on, his daughter had never seen him stand before.

When he stood before her for the first time, she couldn't believe just how tall he was, he recounted to CNN.

5 Ocak 2009 Pazartesi

aşure nasıl yapılır


AŞURE:
750gr buğday
1 s.b. nohut
1 s.b. kuru fasulye
5 s.b. toz şeker
1 s.b. süt
4 ç.k. pirinç
1 portakal
1 limon
2 elma
kuru üzüm
kayısı
Üzeri için:
kuru kayısı
incir
nar
kuşüzümü
dolmalık fıstık
fındık
ceviz
nar
gülsuyu
tarçın
HAZIRLANIŞI:
Önce buğdayları akşamdan sıcak su ile bir taşım kaynatıp
altını kapatın. Sabaha kadar şiştikten sonra tekrar pişmeye
bırakın.Bu arada akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyeyi
düdüklüde pişirin. Buğdayın üstüne nohut ve fasulyeyi ekleyin.
Sıra ile önce haşlanmış pirinci ekleyin. Ardından küp doğranmış
elmalaları daha sonra küçük doğranmış kayısıları ardından da
üzümleri ekleyin. En son sütü, gülsuyunu, portakal ve limon kabuğunu ve şekerini
ilave edin. En son suyunu ve kıvamını kontrol edin. Kaselere boşaltıp
üzerini kuru yemişlerle süsleyin. Bu işlemi kaselerin üzeri soğuduktan
sonra ancak yapabilirsiniz.
alıntı oktay ustadan

AŞURENİN YAPILIŞI(benim kendi yaptıgım tarif)

MALZEMELER

4 su bardagı aşurelik bugday
1 su bardagı nohut
1 su bardagı fasulye
1 su bardagı pirinç
1 su bardagı çekirdeksiz üzüm
1 su bardagı kuru kayısı
10 adet karanfil
4 su bardagı toz şeker
1/2 su bardagı fındık(cevizde olur ama önce kabuklarının soyulması lazım aşuremizi karartmasın diye)
1 çay kaşıgı tuz
1 yemek kaşıgı nişasta
3 adet portakal kabugu (kare kesilip acı suyu gidene kadar 3-4 defa kaynatılır)
süslemek için arzuya göre ceviz içi badem ,toz tarçın

YAPILIŞI

Kuru olan malzemeleri akşamdan güzelce ıslatalım
Hepsini ayrı ayrı düdüklü tencerde pişirelim pirinç ve kayısı üzümleri tencerde kaynatalım çok ezilmesinler diye ,ben pirinçide iyice özleşmiş seviyorum fazla pişiririm
Gelelim en zevkli aşamamıza
Bütün malzemeleri büyük bir tencere içine alıp hafif sulu kıvamda kısık ateşte kaynatıyoruz
Bir çay kaşıgı nişastamızı bir bardak soguk suda ezip tencereye katıyoruz bu arada şekeri ve portakal kabuklarını üzüm kayısı ve bir çay kaşıgı tuzumuzu ekliyoruz
Bir müddet daha kaynatıp aşuremizi servis tabaklarına alıyoruz
Servis tabagına aldıgınız aşureyi iri kıyılmış badem içi ,ceviz ve tarçınla süsleyip afiyetle yiyoruz

4 Ocak 2009 Pazar

BEAUTIFUL PARISIAN STUDIO APARTMENT


BEAUTIFUL PARISIAN STUDIO APARTMENT TO RENT ON ILE SAINT LOUIS (SLEEPS UP TO THREE). This stylish apartment is very conveniently located on Ile Saint Louis, one of the two small islands that make up the heart of Paris and where the first Parisians started to build their city. The island was occupied by the aristocracy and King's ministers before the revolution, and this period has left its mark on the architecture that one finds there, with beautiful 17th and 18th century 'hotels particuliers' throughout......more

2 Ocak 2009 Cuma

JPK Instruments


Key features
Table-top version with external controller box
Requires anti-vibration system
Optional temperature control module and fluidics
> 80 000 curves per 24 hours in unattended mode while varying parameters such as temperature or loading rate
4x4x4 µm3 piezo positioning range with the best closed loop control available on the market
JPK Instruments has one goal:

Giving the customers dealing with problems on the nanoscale the best instruments and best services for their needs. We bridge the worlds of nanotechnology tools and life science applications with cutting-edge technology and unique applications expertise.

How to reach this ambitious goal?


We believe strongly that success comes only by listening to the needs of customers in detail to develop an understanding of their challenges and providing a reliable and innovative solution. The JPK development team works in collaboration with an international network of leading scientists and industry experts to develop premium class instruments.

As a qualified and reliable partner, we help our customers apply our technologies to their research - worldwide.

1 Ocak 2009 Perşembe

DEWİTT PLACE

DeWitt Place offers tastefully decorated furnished studio and one-bedroom apartments that are a unique and affordable alternative to area hotels and expensive corporate housing providers.

Situated one block from Lake Michigan in the upscale Gold Coast neighborhood, DeWitt Place is conveniently located just minutes from the downtown Loop business district and steps from world-class shopping, dining, nightlife, cultural and sightseeing opportunities.

Flexible lease terms allow for short or extended stays.

With an amenities package that includes a fully-equipped kitchen, bed and bath linens, wireless internet access, satellite service, private telephone line with free local calling, and all utilities, guests at DeWitt Place enjoy all of the comforts and conveniences of home.

Our convenient location, flexible lease terms, affordable rates, and inclusive amenities package make DeWitt Place an ideal temporary living solution for business travelers, relocating professionals, in-between home buyers, visiting artists, researchers, professors, residents, interns, students, and many others.