Soğuk kış ayları boyunca cilt bir çok olumsuz etkene maruz kalır.Bunlar cildin yıpranmasına,yaşlanmasına sebeb olur.
Cilt sağlığı kış aylarında daha bir önem kazanmalı,cildimiz için biraz daha fazla zaman ayırmalıyız.Neler yapmamız lazım?
Öncelikle ,kış aylarında cilt bakımı nasıl olmalı,
Kış aylarında cildinize daha fazla özen göstermeniz gerekir.kışın sert rüzgarları cildi tahriş etme ve kurutmasına sebep olurcildinizi haftada bir uygulayacağınız besleyici killi maskelerle koruyun.
Besleyici maske
Kil zengin içeriği ile cildi besliyor. Kil maskesi için 1 avuç kili 2 çorba kaşığı ılık su ve birkaç damla zeytinyağı ile sulandırıp, göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. Eğer cildiniz yağlı ise karışıma birkaç damla limon suyu ilave edin. Eğer kuru ise bir tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın. 5 dakika bekleyip ılık su ile durulayın.
nemlendirici krem kullanırken
Cildin suyla yıkanması sırasında bu yağsı madde ciltten yıkanarak uzaklaştırıldığı için cildinin nemini korumak güçleşir. Bu nedenle banyodan sonra cilt nemlendirici krem ve losyonların kullanılmasına ağırlık verilmelidir. Nemlendirici losyonlardan maksimum verim alabilmek için, bu ürünler banyodan hemen sonra henüz cilt ıslak iken ve kurulanmadan önceki ilk 3 dakika içinde uygulanmalıdır.
Bu sayede cilt üzerinde bulunan su damlacıkları krem tarafından tutulacaktır
sivilcelerden kurtulmak için maske tarifleri:
Ciltte sivilce oluşumunda kozmetik ürünlerin kullanımına dikkat edilmesi gerekir. Kullanılan ürünler sivilceyi besleyici özellikte olmamalıdırlar.
Sivilceleri sıkmak riskli bir uğraştır, iz kalabilir, iltihaplanma yayılarak artabilir.
Yine de sıkılmadan durulacak gibi değilse bunu çok dikkatli yapmakta fayda var.
* İlk önce deri buhara tutulmalıdır. Uygun bir kabın içine kaynar su dökün ve üzerine kuru ot ekleyin (papatya, aynı safa, nane veya civanperçemi bitkilerinden birini seçin), yüzünüzü kabın üzerine yaklaştırın ve kafanızın üzerine havlu kapatın. 7-10 dakika böylece bekleyin. Unutmadan, bu işlem öncesi el ve tırnaklar iyice temizlenmelidir, varsa alkolle durulanmalıdır. Bunları yapmazsanız sıktığınız sivilcenin yerinde çıban oluşabilir. Kaş yaparken göz çıkarmamak lazım.
* Deriyi buhara tutma işlemi tamamlandıktan sonra sivilceyi çok dikkatli bir şekilde sıkın.
Sivilceyi sıktığınız kısmı alkolle silin. Bir süre sonra gözenek sıkılaştırıcı maskeyi kullanabilirsiniz:
'''alıntı'''
3 Şubat 2009 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder