REKLAMLARIM

12 Ekim 2008 Pazar

AÇMA KETE

açma kete

1paket katı yag

1 kg süt

1 küçük paket yaş maya

1tatlı kaşıgı tuz

2 tatlı kaşıgı tuz

un

2 yumurta

yapılışı

maya ve şekeri yarım çay bardagı ılık suda eritin yumurtanın sarısını alın akını hamura katın bütün malzemelerle yumuşak bir hamur yapın

büyük bezeler alın ve açın eritiginiz yagı hamura kaşıkla gezdirerek dökün her tarafına yaydıktan sonra hamuru ucundan başlayıp beş cm olarak uzunlamasına katlayın bırakın bütün bezelerde aynı işlemi tekrar edin

katlanan hamuru beş santim kare olacak şekilde kesip azıcık açıp tekrar köşeler uç uça gelecek şekilde katlayın bir kare oluşturacaksınız bütün hamurları aynı şekilde yapıp yaglanmış tepsiye dizin üstüne ayrılan yumurta sarısını sürüp en az üç saat bekleyin mayalandıktan sonra fırına sürün

afiyet olsun
EN KISA ZAMANDA RESİM EKLEYECEGİM

Hiç yorum yok: