REKLAMLARIM

12 Ekim 2008 Pazar

bazlamaç

Eşimin memleketi Bozkurtta ani bir misafir geldigi zaman hanımların ilk yaptıkları şey bazlamaçtır odun ateşinde saç üzerinde hemencecik yapılıp misafire ikram edilir.



MALZEMELER: Un üç kase

Aldıgı kadar su

Bir tatlı kaşıgı şeker ve tuz

Ben birazda yaş maya koyuyorum

Sıvı yag

YAPILIŞI: Mayayı ve şekeri ılık suda eritin dikkat edin suyunuz sıcak olmasın maya kabarmaz

Erittiginiz mayayı unun içine döküp yumuşak bir hamur yapın

Benim ölçüme göre üç adet beze çıkıyor bezeleri biraz dinlendirirseniz 10-15 dk kadar hamurunuz kolay açılır.

Dinlendirdiginiz hamuru açabildiginiz kadar açın böreklik hamur gibi

Sıvı yagı hamura gezdirerek dökün hamuru üst üste kapatıp açarak yagı her yerine yayılmasını saglayın.Bir tutam un serpinki açarken yag dışına çıkmasın.

Hamuru bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye kesin ,bunları tekrar ucundan kıvırarak beze haline getirin,dinlenmeye bırakın ki yagını içine çeksin.

Kalan hamurlardada aynı işlemi tekrarlayın üç bezeden altı tane bazlamaç çıkaçak, en önce yagladınız hamuru oklavayı üstüne fazla bastırmadan açın yagları çıkmasın diye

Isıttıgınız teflon tavaya bir yemek kaşıgı kadar yag döküp bazlamaçı tavaya atın kabararak pişecektir.Bu işlemde ocagınız kısık alevde olsun

Öbür tarafı döndürürken yine tavaya yag koyun bu şekilde bazlamaçlarınızı pişirin.bu yagı koymazsanız bazlamaç kuru olur

Afiyet olsun umarım begenirsiniz

Hiç yorum yok: