REKLAMLARIM

12 Ekim 2008 Pazar

yag mantısı


MALZEMELER

iki kase un

yarım paket yaş maya

bir tatlı kaşıgı tuz ve şeker

ılık su

İÇİ İÇİN MALZEMELER

200-300 gr. kadar kıyma

orta boy sogan

tuz ve isterseniz baharat

SOS İÇİN

2-3 kaşık salça

sarımsaklı yogurt

kızartmak için sıvı yag

YAPILIŞI

Önce soganı küçüçük dograyın bir kapta kıyma ve tuz atıp iyice karıştırın (elle yogurunca daha birbirine malzemeler karışıyor)

Mayayı ve şekeri bir kapta eritin daha sonra un tuz hepsini güzelce karıştırıp kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yapın.

Hamuru iki veya üç beze çıkaçak şekilde bölün beze alın 10 veya 15 dakika hamurunuz dinlensin

Açılan hamur çok ince olmasın yufkanın ortasını bulun hafifçe elinizle bastırın iz kalsın

Daha sonra hazırlanan içinizden elinize alıp ara ara açtıgınız hamurun üstüne koyun sonra hamuru üstüne kapatın içimiz arada kalacak şekilde hafifçe elinizle bastırın çay bardagı ile etli kısımları kesip çıkarın.

Bu şekilde üç bezeyide hazırlayın birtarafta kızgın ve bol yagda mantılarınızı kızartın tombik tombik oluyor altı üstü pembeleşince alın.

Bardakla kestiginiz içli kısımların dışında kalan hamurlarıda toplayıp tekrar açarak kızartın bazen onları ben öylece boş kızartıyorum güzel oluyor.

Üzerine önce yogurt sonra sosunu döküp servis yapın

afiyet olsun

SALÇALI SOSUN HAZIRLANMASI

Küçük bir tavaya 1-2 yemek kaşıgı yag koyun biraz kızınca salçaları ilave edip güzelce karıştırın daha sonra su ilave edip bir taşım kaynatın ve sosunuz hazır

Hiç yorum yok: