Eşimin memleketi Bozkurtta ani bir misafir geldigi zaman hanımların ilk yaptıkları şey bazlamaçtır odun ateşinde saç üzerinde hemencecik yapılıp misafire ikram edilir.
MALZEMELER: Un üç kase
Aldıgı kadar su
Bir tatlı kaşıgı şeker ve tuz
Ben birazda yaş maya koyuyorum
Sıvı yag
YAPILIŞI: Mayayı ve şekeri ılık suda eritin dikkat edin suyunuz sıcak olmasın maya kabarmaz
Erittiginiz mayayı unun içine döküp yumuşak bir hamur yapın
Benim ölçüme göre üç adet beze çıkıyor bezeleri biraz dinlendirirseniz 10-15 dk kadar hamurunuz kolay açılır.
Dinlendirdiginiz hamuru açabildiginiz kadar açın böreklik hamur gibi
Sıvı yagı hamura gezdirerek dökün hamuru üst üste kapatıp açarak yagı her yerine yayılmasını saglayın.Bir tutam un serpinki açarken yag dışına çıkmasın.
Hamuru bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye kesin ,bunları tekrar ucundan kıvırarak beze haline getirin,dinlenmeye bırakın ki yagını içine çeksin.
Kalan hamurlardada aynı işlemi tekrarlayın üç bezeden altı tane bazlamaç çıkaçak, en önce yagladınız hamuru oklavayı üstüne fazla bastırmadan açın yagları çıkmasın diye
Isıttıgınız teflon tavaya bir yemek kaşıgı kadar yag döküp bazlamaçı tavaya atın kabararak pişecektir.Bu işlemde ocagınız kısık alevde olsun
Öbür tarafı döndürürken yine tavaya yag koyun bu şekilde bazlamaçlarınızı pişirin.bu yagı koymazsanız bazlamaç kuru olur
Afiyet olsun umarım begenirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder