pişme esnasında o kadar çok kabardı çok hoştu
tepside hamurun bekletilmesi
BENİM BÖREGİM
BENİM BÖREGİM
Ben bu böregide şöyle yapayım demişsem aklıma koydugum an yapıyorum bu börek de öyle bir börek ,yaptıgım börekleri tatmakta eşim ve ogluma kalıyor çok şükür lezzetçi olan eşim ve oglumdan böregim tam not aldı bende sizlerle paylaşayım istedim
GEREKLİ MALZEMELER
iki yumurta
1.5 su bardagı süt
1 su bardagı süt
küçük paket yaş maya
1 tatlı kaşıgı tuz
1 yemek kaşıgı şeker
hamur arası için biraz sıvı yag
aldıgı kadar un
istenilen iç malzemesi
YAPILIŞI
İki yumurtanın sarısını ayırıp mayayı suda eritip bütün malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yapın
Ceviz büyüklügünde bezeler alıp tabak büyüklügünde bir hamur açın aralarına sıvı yag gezdirip dört bezeyi üst üste böylece koyun ve yarım saat kadar bekleyin hamur yagı emsin diye ben biraz acele ettim beklemeden direk açtım yaglar açma esnasında biraz dışına taştı mutlaka bekleyin işiniz acele degilse
Daha sonra açabildiginiz kadar açın acemi olanlar kalın bile açabilir hiç mahsuru yok aralarına istenilen malzeme konulup biraz tepside mayasının gelmesini bekleyin ben bir saat kadar bekletiyorum yetiyor daha sonra fırında pişirin
Hamur arasını yagladıgımız için kat kat ve çıtır bir börek oluyor hepinize afiyet olsun
GEREKLİ MALZEMELER
iki yumurta
1.5 su bardagı süt
1 su bardagı süt
küçük paket yaş maya
1 tatlı kaşıgı tuz
1 yemek kaşıgı şeker
hamur arası için biraz sıvı yag
aldıgı kadar un
istenilen iç malzemesi
YAPILIŞI
İki yumurtanın sarısını ayırıp mayayı suda eritip bütün malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yapın
Ceviz büyüklügünde bezeler alıp tabak büyüklügünde bir hamur açın aralarına sıvı yag gezdirip dört bezeyi üst üste böylece koyun ve yarım saat kadar bekleyin hamur yagı emsin diye ben biraz acele ettim beklemeden direk açtım yaglar açma esnasında biraz dışına taştı mutlaka bekleyin işiniz acele degilse
Daha sonra açabildiginiz kadar açın acemi olanlar kalın bile açabilir hiç mahsuru yok aralarına istenilen malzeme konulup biraz tepside mayasının gelmesini bekleyin ben bir saat kadar bekletiyorum yetiyor daha sonra fırında pişirin
Hamur arasını yagladıgımız için kat kat ve çıtır bir börek oluyor hepinize afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder