hamuru için malzemeler
üç kase un
1 tatlı kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
biraz yaş maya
içi için
bir su bardagı tahin
yarım paket yag
yapılışı
Mayayı ve şekeri ılık suda eritin, unun içine döküp yumuşak bir hamur yapın
Tahmini üç beze çıkaçaktır bezeleri alıp bir kenarda dinlendirin
Tavaya yagımızı koyup eritelim yag eridikten sonra 1su bardagı tahini yaga karıştın
Aldıgınız bezeleri mantı hamuru gibi açın
Açılan hamurun içine tahin ve yag karışımını gezdirerek dökün hamurun üstüne iyice yayın kaşık yardımı ile
Hamurun ucundan kıvırarak rulo haline getirin ikiye katlayıp ortadan kesin,ucundan başlayıp sararak beze haline getirin
Diger bezeleride aynı şekilde açın bir bezeden iki tane katmer çıkıyor
İlk önce hazırladıgınız bezeyi fazla üzerine bastırmadan tava büyüklügünde açıp kızdırdıgınız teflon tavada altı üstü pempeleşinceye kadar pişirin
afiyet olsun
üç kase un
1 tatlı kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
biraz yaş maya
içi için
bir su bardagı tahin
yarım paket yag
yapılışı
Mayayı ve şekeri ılık suda eritin, unun içine döküp yumuşak bir hamur yapın
Tahmini üç beze çıkaçaktır bezeleri alıp bir kenarda dinlendirin
Tavaya yagımızı koyup eritelim yag eridikten sonra 1su bardagı tahini yaga karıştın
Aldıgınız bezeleri mantı hamuru gibi açın
Açılan hamurun içine tahin ve yag karışımını gezdirerek dökün hamurun üstüne iyice yayın kaşık yardımı ile
Hamurun ucundan kıvırarak rulo haline getirin ikiye katlayıp ortadan kesin,ucundan başlayıp sararak beze haline getirin
Diger bezeleride aynı şekilde açın bir bezeden iki tane katmer çıkıyor
İlk önce hazırladıgınız bezeyi fazla üzerine bastırmadan tava büyüklügünde açıp kızdırdıgınız teflon tavada altı üstü pempeleşinceye kadar pişirin
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder