MALZEMELER
iki kase un
yarım paket yaş maya
bir tatlı kaşıgı tuz ve şeker
ılık su
İÇİ İÇİN MALZEMELER
200-300 gr. kadar kıyma
orta boy sogan
tuz ve isterseniz baharat
SOS İÇİN
2-3 kaşık salça
sarımsaklı yogurt
kızartmak için sıvı yag
YAPILIŞI
Önce soganı küçüçük dograyın bir kapta kıyma ve tuz atıp iyice karıştırın (elle yogurunca daha birbirine malzemeler karışıyor)
Mayayı ve şekeri bir kapta eritin daha sonra un tuz hepsini güzelce karıştırıp kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yapın.
Hamuru iki veya üç beze çıkaçak şekilde bölün beze alın 10 veya 15 dakika hamurunuz dinlensin
Açılan hamur çok ince olmasın yufkanın ortasını bulun hafifçe elinizle bastırın iz kalsın
Daha sonra hazırlanan içinizden elinize alıp ara ara açtıgınız hamurun üstüne koyun sonra hamuru üstüne kapatın içimiz arada kalacak şekilde hafifçe elinizle bastırın çay bardagı ile etli kısımları kesip çıkarın.
Bu şekilde üç bezeyide hazırlayın birtarafta kızgın ve bol yagda mantılarınızı kızartın tombik tombik oluyor altı üstü pembeleşince alın.
Bardakla kestiginiz içli kısımların dışında kalan hamurlarıda toplayıp tekrar açarak kızartın bazen onları ben öylece boş kızartıyorum güzel oluyor.
Üzerine önce yogurt sonra sosunu döküp servis yapın
afiyet olsun
SALÇALI SOSUN HAZIRLANMASI
Küçük bir tavaya 1-2 yemek kaşıgı yag koyun biraz kızınca salçaları ilave edip güzelce karıştırın daha sonra su ilave edip bir taşım kaynatın ve sosunuz hazır
iki kase un
yarım paket yaş maya
bir tatlı kaşıgı tuz ve şeker
ılık su
İÇİ İÇİN MALZEMELER
200-300 gr. kadar kıyma
orta boy sogan
tuz ve isterseniz baharat
SOS İÇİN
2-3 kaşık salça
sarımsaklı yogurt
kızartmak için sıvı yag
YAPILIŞI
Önce soganı küçüçük dograyın bir kapta kıyma ve tuz atıp iyice karıştırın (elle yogurunca daha birbirine malzemeler karışıyor)
Mayayı ve şekeri bir kapta eritin daha sonra un tuz hepsini güzelce karıştırıp kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yapın.
Hamuru iki veya üç beze çıkaçak şekilde bölün beze alın 10 veya 15 dakika hamurunuz dinlensin
Açılan hamur çok ince olmasın yufkanın ortasını bulun hafifçe elinizle bastırın iz kalsın
Daha sonra hazırlanan içinizden elinize alıp ara ara açtıgınız hamurun üstüne koyun sonra hamuru üstüne kapatın içimiz arada kalacak şekilde hafifçe elinizle bastırın çay bardagı ile etli kısımları kesip çıkarın.
Bu şekilde üç bezeyide hazırlayın birtarafta kızgın ve bol yagda mantılarınızı kızartın tombik tombik oluyor altı üstü pembeleşince alın.
Bardakla kestiginiz içli kısımların dışında kalan hamurlarıda toplayıp tekrar açarak kızartın bazen onları ben öylece boş kızartıyorum güzel oluyor.
Üzerine önce yogurt sonra sosunu döküp servis yapın
afiyet olsun
SALÇALI SOSUN HAZIRLANMASI
Küçük bir tavaya 1-2 yemek kaşıgı yag koyun biraz kızınca salçaları ilave edip güzelce karıştırın daha sonra su ilave edip bir taşım kaynatın ve sosunuz hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder