REKLAMLARIM

9 Eylül 2008 Salı

dünyanın yeni yedi harikası

Neuschwanstein Şatosu (1869 -1884) Schwangau, Almanya Neuschwanstein Şatosu şato ve kalelerin stratejik olarak gerekli olmadığı bir devirde inşa edilmiştir. Bunun yerine, sadece bir fantezi olarak tasarlanmıştır – dağlar ve göllere tamamen uygun olarak düzenlenmiş kule ve surların harikulade ve romantik bir tasarımı. Birçok değişik mimari sitili ve ince elişçiliğini barındıran eser, büyüklerin olduğu kadar çocukların da nesiller boyunca ilham kaynağı olmuştur.
Machu Picchu (1460-1470) Machu Picchu, Peru Inka İmparatoru Pachacutec 15. yüzyılda Manchu Picchu (“Eski Dağ”) olarak bilinen dağda bulutlar içinde bir şehir inşa ettirmiştir. Bu muhteşem yerleşim merkezi And platosundan başlayarak balta girmemiş Amazon ormanlarının Urubamba Nehrine kadar uzanmaktadır. İnkalar tarafından çiçek hastalığı salgınından dolayı terkedilmiştir. İspanyolların İnka İmparatorluğunu ele geçirmelerinden sonra şehir üç yüz yıl boyunca “kayıp” olarak kalmış ve 1911 yılında Hiram Bingham tarafından tekrar bulunmuştur





Kremlin ve Kızıl Meydan (1156 - 1850) Moskova, Rusya I.Ivan’ın malikânesi olarak inşa edilen Kremlin sarayı 1917 Rus İhtilaline kadar Rus Çarlarının resmi sarayıdır. Halen bugün Başkanın çalışma ofisi olarak kullanılmaktadır. Kremlin Sarayının önü Kızıl Meydan’dır – birçok kişinin 1 Mayıs gösterileriyle bağdaştırdığı etkileyici ve muhteşem bir meydan. Meydanda ayrıca 1550 yıllarında Korkunç Ivan’ın Kazan Moğol kalesini ele geçirmesinin onuruna yapılan St Basil Kilisesi de bulunmaktadır.

Hiç yorum yok: