REKLAMLARIM

6 Eylül 2008 Cumartesi

gelin hamamı

Gelin hamamı, Osmanlı'dan beri varolan bir gelenek ama modernleşme, şehir hayatı gibi faktörler bu geleneğin ortadan kalkmasına neden olmuş. O dönemlerde hamamda gelinin kınasını yakıp onu güzel bir evlilik için son kez akrabalarıyla bir arada eğlenme imkanı sunarlarmış. Günümüzde bu geleneği yeniden yaşatan yerler var. Erkekler evlilik öncesi arkadaşlarıyla bir araya gelirken artık kız tarafı da hamamda eğlenceyi katılıyor. Üstelik bu hizmet hemen her kesimden de büyük ilgi görüyor. Gelin hamamına girenler bikinilerini de getiriyor. Üzerine peştemallerini sararak ellerinde mum ve kınalarıyla geline eşlik ediyorlar. Geçmişten günümüze ulaşan bu gelenek artık daha alternatif şekillerde de yapılabiliyor. Kimisi yalnız gelin hamamında eğlenmek isterken, kimileri de hamam sonrasında erkek tarafının da katıldığı bir kokteyl ile eğlencesini renklendirmek istiyor. Kısacası seçenek çok. Amaç hafızalardan kolay kolay silinmeyecek eğlencelere imza atmak.

Nes Woman Club'ın hizmetleri arasında olan Gelin Hamamı oldukça popüler.

Sırada beklemek yok

Bostancı'da mevsime uygun olarak gelin hamamı hizmeti veren Nes Woman Club'ta elbette yalnızca hamam bulunmuyor. Burası kadınlar için tasarlanmış bir terapi merkezi gibi. Çünkü deniz otobüslerinin tam karşısında bembeyaz bir bina olarak gözünüze çarpan mekana girdiğinizde yüzünüzde bir gülümseme oluşuyor. Bunun nedeni ise mekanın alışılagelmiş güzellik merkezlerinden farklı olarak dizayn edilmesi. Çimlerin üzerine atılmış puflarda kahvenizi yudumlarken bir yandan da manikür ve pedükürünüzü yaptırabiliyorsunuz. Hamakta kitabınızı okuyup bir şeyler atıştırdıktan sonra saunada ter atabiliyorsunuz. Randevu sistemiyle çalışıldığı için de sıra beklemek gibi bir şey söz konusu bile değil. Mekanda hizmet anlamında yok yok... Makyaj, manikür, pedikür, cilt bakımı, zayıflama, kuaför, solaryum, hamam, Uzakdoğu masajları, buhar odası, şok havuz ve jakuzi bulunuyor. Aylık, üç ya da altı aylık ve senelik üyelik sistemi de hizmete girmiş. Ancak hizmetlerden yararlanmak için randevu almanız şart.

Nes Woman Club'un sahibi Aynur Günaydın 'Benim böyle bir mekanı kurma sebebim aslında kendi isteklerimden yola çıkmamla oldu. Kendi görmek istediğim hizmetleri bir araya getirerek bunlardan herkesin yararlanmasını istedim. Çok titiz bir insanım. Dolayısıyla gittiğim güzellik merkezleri için de zor müşteriyim. İnsanların keyifle gelebileceği, güler yüzle ayrılabileceği, hizmetten memnun kaldığı bir terapi merkezi gibi düşündüm. Mekanı düzenlerken aynı zamanda keyifli vakit geçirilebilecek bir yer olmasını çok istedim' diyor.

İki ay önce açılan mekanın en çok ilgi gören hizmetlerinin başında ise gelin hamamı geliyor. Evlilik öncesi gelini hazırlayan güzellik uzmanları, cilt ve vücut bakımı, solaryum, masaj derken son olarak da gelin hamamı için gerekli tüm altyapıyı sağlıyorlar. Bu hizmetlerin tümüne de aslında 'Gelin paketi' deniliyor. Evlilik tarihinden on gün önce mekana gelip bu unutulmaz gün için son hazırlıkların yapılması amaçlanıyor. Gelinin tüm ihtiyaçları karşılandıktan sonra da sıra gelin hamamına geliyor. Bu amaçla gelen her misafire bir dolap anahtarı veriliyor. Dolapta havlu, peştamal, takunya ve şampuan bulunuyor. Darbuka ve tef de onlardan...

Hiç yorum yok: